Metalac - Crvena Zvezda (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Crvena Zvezda (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
18.01.2016, 14:38

Zvezda dočekuje Metalac

č: | fb:

U 20. kolu ABA lige, Crvena zvezda večeras dočekuje Metalac u beogradskom „Pioniru“ od 21.00 sat. Utakmica se igra tek večeras zbog obaveza crveno-belih u Top 16 fazi Evrolige. Valjevski košarkaši igraju sa favoritom, koji je u Evroligi pobedio Panatenaikos u Atini.

Bez obzira na situaciju na tabeli, gde se sve ekipe osim Budućnosti, Cedevite, Zvezde i Mege bore za opstanak u ABA ligi iz koje će na kraju ligaškog dela ispasti dva kluba, ne gaje prevelike ambicije. Kako je rečeno na pres konferenciji, ambicije su da se odigra dobra utakmica i pokaže da Valjevo zaslužuju ekipu u regionalnom takmičenju. Ukoliko Crvena zvezda ranije „prelomi“ meč trener Vlada Đokić će verovatno odmarati nosioce igre s obzirom na to da već u petak u Hali sportova gostuje podgorička Budućnost, koja serijom pobeda 11/11 čvrsto drži vrh tabele.

„Imamo igru i atmosferu, ali ćemo ipak više razmišljati o narednim protivnicima. Računice su ukazivale na to da bi nam 10 pobeda bilo dovoljno za opstanak (Metalac ih trenutno ima osam, prim BV), ali nije zgoreg načiniti i 11-tu, za svaki slučaj, kako našu sudbinu ne bi odlučivali drugi“, rekao je Đokić novinarima.

Đokić je, odgovarajući na pitanje izveštača, rekao kako je nedavni sastanak igrača sa čelnicima kluba iniciran samo zbog toga da se dobiju informacije o trenutnoj finansijskoj situaciji s obzirom na to da igrači i stručni štab od svojih primanja u klubu izdržavaju porodice. Pritom je još jednom podvukao kako su igrači za divljenje jer sve podnose stoički i bore za što bolji rezultat i situaciji, koja poodavno nije ružičasta.

U Zvezdi pak ističu kako sa oprezom dočekuju valjevske košarkaše, koji umeju da iznenade i najbolje ekipe bez obzira na to gde se igra, a trener Dejan Radonjić očekuje da, uz pobedu, njegova ekipa pokaže dalji napredak u igri.

Zvezda je promenila sastav ne samo u odnosu na prošlu sezonu već i na prvi deo takmičenja, kada su crvbeno-beli, zahvaljujući pleju Mekelu, koji je otišao u Makabi, jedva pobedili u Valjevu. Kapiten Mitrović je povređen, neizvestan je i Tejić.

Utakmicu će, od 21.00 sat u „Pioniru“, suditi Milija Vojinović (!), Igor Mitrovski (Makedonija) i Vladan Đundić )CG). TV prenos je na Arena sport kanalima IPTV platforme telekoma.

 

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 6 sati 17 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 12 sati 52 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...