Trening  (foto: Đorđe Đoković)
Trening (foto: Đorđe Đoković)
12.03.2016, 12:22

Odložen početak fudbalskog proleća

č: | fb:

Zbog padavina, koje su u pojedinim delovima zapadne Srbije donele velike probleme, Fudbalski savez Regiona zapadne Srbije (FSRZS), sa sedištem u Kragujevcu, odlučio je da se za nedelju dana odloži nastavak takmičenja u Srpskoj ligi Zapad i Zoni Drina u kojima igraju klubovi Kolubarskog okruga.

FK Budućnost-Krušik će 19. marta igrati sa Seljakom u Mihajlovcu, kod Smedereva, Jedinstvo na Ubu će tada dočekati Mokru Goru iz Zubinog Potoka sa Kosova dok će lajkovački Železničar gostovati Karađorđu u Topoli.

Treneri Duško Obadović, Žarko Jovanović i Aca Lazarević formu su tempirali za ovaj vikend, a sada su na mukama da obezbe protivnike za još jedan kontrolni meč kako bi ekipe održali u takmičarskom tonusu. „Nastojimo da za utorak nađemo adekvatnog protivnika, kao i teren na kojem ćemo igrati jer smo dosadašnje kontrolne mečeve igrali uglavnom na terenima sa veštačkom podlogom“, rekao je danas Kolubarskim.rs trener valjevskih fudbalera Duško Obadović.

U poslednjim kontrolnim utakmicama, posle 0:0 sa mioničkom Ribnicom na Ubu, u SC „Matić“, Valjevci su pobedili „zonaša“ u Osečini sa 3:1 golovima Stevanovića i Popovića, uz autogol domaćih igrača. Valjevci su poraženi od Radničkog u Obrenovcu rezultatom 2:3 – strelci su bili Čočović i S. Ilić.

Očito je da FK Budućnost-Krušik još uvek lako prima golove, između ostalog i zbog toga što je poslednja linija menjana posle bolesti Đorđevića i povrede Gentića, pa sa Vojisavljevićem, Sevićem i Stevanovićem valja uigrati pouzdanog A. Ilića, povratnika u tim Kosića, novajlije Prijovića, Đuketića i Pavlovića. Najkonstantniji je bio vezni red sa Milinkovićem, Čočovićem, Prokićem i Raševićem, dok u špicu Isidorović i S. Ilić trenutno imaju prednost u odnosu na korpulentnije Popovića i Miloševića.

Ubljani su se oslonili na snage iz svoje Škole fudbala, sa golmanom Jovanovićem na čelu, dok su zadržanai napadači, vetarani Stoajanović i Ranković. Lajkovčani su opet promenili čitav tim, a među novajlijama su i povratnici u špicu napada Nedeljković i Sofronić. Želja se bori za vrh tabele, a Jedinstvo za beg iz „opasne zone“ ispadanja iz Srpske lige Zapad.

Ambiciozni „zonaši“

Derbi prvog kola nastavka takmičenja u Zoni Drina, Spartak – Ribnica, igraće se na Ćućinu. Ljižani se deo priprema obavili na Zlatiboru (!), pojačali su se novim igračima, koje predvodi Maksimović, ranije prvotimac valjevskog srpskoligaša, dok je trener Srđan Jovanović Čobanja fudbalere Ribnice pripremio za nimalo laku borbu za opstanak, koja opet čeka Mioničane.

Novi trener Brezovice, koja ja na dnu tabele, sada je Zoran Nenadović Efe iz Mionice, dok je Osečance izgleda preuzeo Miša Stanković, nekadašnji kapiten šabačke Mačve. Aca Pakić je i dalje na čelu lajkovčako Zadrugara. I svi „zonaši“ su se pojačavali, a dolasci i odlasi igrača u letnjem i zimskom prelaznom roku deo su draži fudbala, te, za mnoge, najlepše sporedne stvari na svetu!

U 16. kolu, dakle, igraju: Spartak-Ribnica, Osečina-Polimplje (Prijepolje), Zadrugar-Zlatibor (Čajetina), Radnički (Valjevo)-Radnički (Klupci, kod Loznice)...

 

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 6 sati 9 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 12 sati 44 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...