Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
15.03.2016, 12:11

Vladimir Đokić: „Ne ucenjujem!“

č: | fb:

Vest da je trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić čelnicima Metalca postavio uslov da mu do sutra isplate zaostale zarade ili će napustiti klub, koju su objavili pojedini mediji, brzo se raširila Valjevom i inom košarkaškom čaršijom. Njegov mobilni telefon usijao se od poziva jer je Đole omiljen čovek sa puno prijatelja u košarkaškom sportu, posebno u rodnom Valjevu, pa ga nije bilo lako dobiti.

Na sms pitanje, šta se zapravo dešava, Đokićev odgovor bio je kratak: „Nisam čovek koji ucenjuje, ne znam odakle to!?“. Na drugo pitanje o eventualnim novostima u klubu, trener valjevskih košarkaša je odgovorio da (još) „nema ništa novo“.

Oni koji poznaju Đokića reći će vam da je radeći van Valjeva, posebno u Užicu, gde je Slobodu uveo u Superligu Srbije, takođe u besparici, umeo da finansijski pomogne igračima. Na ovaj ili onaj način, ni sam ne primajući platu uz život van rodnog grada. U Metalcu je, koliko nam je znano, na molbu igrača, često razgovarao sa klupskim čelnicima o finansijskoj situaciji i zbog toga što su momci, koji nose dres valjevskog ABA ligaša, ovde došli zbog Đokića.

Moguće je da i on „vrti“ pojedine igrače, koje bi voleo da vidi u Metalcu do kraja sezone. Valjevski ABA ligaš po pravilima Superlige Srbije, može da angažuje dva pojačanja, ali svakako ona čiji bi učinak bitno podigao nivo igre Metalca i garantovao da se sa Crvenom zvezdom, Partizanom i Megom, ali i sa FMP-om, Borcem (Čačak), Konstantinom (Niš), Tamišom (Pančevo) ili Mladosti (Zemun), koji dolaze iz KLS, može ući u borbu za tri mesta, koja donose ABA vizu i u novoj sezoni.

U Superligi Srbije igraće se u dve grupe. Metalac je u onoj sa Zvezdom, FMP-om i Pančevcima ili Zemuncima, dok su u drugoj Mega, koja je sinoć savladala do sada nepobedivu Budućnost u Podgorici, na startu plej.ofa u ABA ligi, Partizan, Borac i Konstantin. Po dve najbolje ekipe iz obe grupe će posle odigranih šest kola (svako sa svakim, dvokružno) igrati plej-of za titulu državnog prvaka i vizu u ABA ligi.

I sada je, uoči sutrašnjeg početka treninga posle pauze nakon okončanja ligaškog dela regionalnog takmičenja i opstanka uprkos silnim problemima, od ljudi koji vode klub, a kojima veruje, dobio odgovor: „Pronađi igrače koji trebaju Metalcu, za novac ne brini!“

Mediji su, međutim, objavili vest da je bek Pavlićević iz Sutjeske, umesto u Metalac, otišao u Ljubljanu i Olimpiju, dok bi Vranješ, takođe Nikšićanin, mogao da obuče dres Mornara iz Bara, po svemu novog člana ABA lige iz Crne Gore. Jasno je zbog čega, u toj situaciji, Vlada Đokić ne želi da pomene ni jedno ime dok se novi igrači ne pojave u Valjevu i ne budu registrovani i licencirani za Metalac.

Treba li podsećati da je Partizanov plej Cvetković bio čvrsto obećao da će doći u Metalac ukoliko ne prođe na probi u Španiji. Obećao ali ipak završio među crno-belima naprasno se prisetivši da je kao dečak počeo u Partizanu, pa se afirmisao u Zvezdi iz koje je otišao u skopski MZT. Ili, da je Milutin Đukanović sa Cetinja, posle raskida ugovora sa Turk Telekomom došao u Valjevo, trenirao i bilo licenciran za Metalac u ABA ligi pre 10. januara. Ipak, predomislio se i vratio kući, koliko nam je znano, nezadovoljan time što Metalac kao klub nije na nivou organizacije ekipa u kojima je prethodno igrao, pogotovo u inostranstvu.

Kako bilo, mnogo toga, pretpostavljamo, biće jasnije sutra uveče posle okupljanja igrača nakon odmora koji su od Đokića dobili. Takmičenje u Superligi Srbije bi, kako trenutno stvari stoje, najverovatnije moglo početi 8. maja, što umnogome zavisi od učinka Crvene zvezde u Evroligi, gde s pravom puca i na Top 8 fazu,

 

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 4 sati 25 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 11 sati

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...