Budućnost Krušik - Šumadija 1903 Kragujevac (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Šumadija 1903 Kragujevac (foto: Đorđe Đoković)
26.03.2016, 16:21

Valjevci bolji od Šumadinaca

č: | fb:

U 17. kolu Srpske lige Zapad, igranom prvog dana ovoga vikenda, FK Budućnost-Krušik je savladao Šumadiju iz Kragujevca, Ubljani su kao domaćini podelili bodove sa Poletom iz Ljubića, dok Lajkovčani sutra dočekuju Mihajlovčane.

Valjevci su do bodova došli tek u drugom poluvremenu. Najpre je Isidorović bio siguran izvođač najstrože kazne u 57. minutu, posle diskutabilnog prekršaja na Raševiću u kaznenom prostoru gostiju. Konačan rezultat 2:0 (0:0) postavio je Čočović u 72. minutu prelepim šutem sa preko 20 metara, a loptu mu je „na tacni“ ostavio Popović posle dodavanja Isidorovića. Naše zadovoljstvo je tim veće jer smo se zimus zalagali za povratak Čočovića u tim posle njegovih nesporazuma sa bivšim trenerom Bajićem, koji opet vodi Rudar iz Pljevalja.

Budućnost Krušik - Šumadija 1903 Kragujevac

Budućnost Krušik - Šumadija 1903 Kragujevac (Foto: Đorđe Đoković)

Sve do vodećeg gola valjevskih fudbalera igra je bila ravnopravna, Budućnost-Krušik u komplikovanim napadima, gosti spretni u odbrani i opasni u kontraudarima. Obostrane poluprilike ostale su neiskorišćene. Takva igra donela je nesigurnost u odbrani domaćih, posebno Stevanovića, a ni golman Vojisavljević nije se proslavio u nekoliko navrata kod ispucavanja lopte nogom!

Bekovi Kosić i Sević bili su preduzimljivi, a vezni red je ulaskom Milinkovića umesto Prokića dobio na sigurnosti, dok špic Popović još uvek nije uigran sa Isidorovićem i St. Ilićem. Trener Obadović načinio je tri izmene, a svaka je vodila uspostavljanju kontrole lopte na sredini terena i čuvanju rezultatske prednosti.

Budućnost Krušik - Šumadija 1903 Kragujevac

Budućnost Krušik - Šumadija 1903 Kragujevac (Foto: Đorđe Đoković)

Današnja pobeda puno znači posle kiksa Smederevaca kod kuće protiv Požežana, a i Mačva je jedva u finišu došla do pobede na gostovanju u Zubinom Potoku.

Ubljani se i dalje muče, kao domaćini igrali su 1:1 (0:1) protiv Poleta iz Ljubića, kod Čačka, a bod je spasao Sitarica golom postignutim u drugih 45 minuta. Lajkovčani su sutra (14.30) kao domaćini dočekuju Seljak iz Mihajlovca, kod Smedereva.

U 18. kolu, narednog vikenda, Železničar je gost Šumadiji u Kragujevcu, Jedinstvo igra derbi sa Mačvom u Šapcu, dok Valjevci igraju sa Zviždom u Kučevu.

 

„Zonašima“ dva puta po bod

 

Od šest zonaša Kolubarskog okruga danas su igrali samo Ribnica i Radnički i osvojili po bod. Radnički je igrao 1:1 protiv Budućnosti u Arilju, a strelac izjednačujućeg gola bio je Bojan Đurić. Ribnica je u Mionici igrala 0:0 sa Zlatarom iz Nove Varoši. „Zvečale“ su prečka i stativa ali lopta nije htela u gol gostiju, kao da su Mioničani preterali na startu prolećnog dela kada su sa 4:1 do nogu potukli Spartak u Ljigu!

Sutra (14.30), Brezovica dočekuje Rađevac iz Krupnja. OFK Osečina gostuje u Sjenici, lajkovački Zadrugar u Klupcima kod Loznice, a Spartak u Prijepolju.

 

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 2 sati 29 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 9 sati 3 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...