Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Stativa fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2016, 18:49

Ubljani ispali iz Srpske lige

č: | fb:

Utakmicama 30. kola danas je završeno fudbalsko prvenstvo u Srpskoj ligi Zapad i Zonskoj ligi Drina. Ubljani su posle poraza od 1:2 u Priboju ispalli u niži rang, a FAP je pobedio posle jedanaesterca sviranog u 95. minutu!

FK Budućnost-Krušik je sa 3:1 pobedio Karađorđa iz Topole i osvojio drugo mesto, dok su Lajkovčani nakon poraza 0:1 od Sloge iz Požege u Lajkovcu zadržali mesto pri vrhu tabele. Golove za Valjevce, koju su poluvreme gubili 0:1 postigli su Popović, koji je realizovao odbitak posle Raševićevog promašenog jedanaesterca, a u finišu su se u strelce upisali još Gentić i Ilić. Debitovao je „bonus“ Ćirović.

 

Lajkovčani su ovoga puta igrali bez amaterskih reprezentativaca, golmana Nikolića i napadača Sofronića. Oni su, na Adi Ciganliji, bili u selekciji Zonske lige Drina, koja je bila najbolja posle pobeda nad Beogradskom zonom i Zonom Istok, a igrali su i Rašević, Čočović, Stevanović, dok su propisi (nekadašnji ugovori u prvoligaškm ekipama) sprečili nastup takođe pozvanih Gentića i Ilića. Ta selekcija će, u septembru, igrati na jakom međunarodnom turniru u Rumuniji.

 

Današnji finiš, zbog činjenice da Srpsku ligu Zapad napušta pet ekipa, bio je diskutabilan kao i dva puta prekidana utakmica u Ljubiću, Polet – Smederevo! Iz Prve lige vratili su Sloboda (Užice), Radnički KG i Loznica, pa će Srpska liga Zapad u novoj sezoni biti još jača.

 

Spasli se Ribnica i OFK Osečina

 

U Zonskoj ligi Drina, u niži rang moraju tri ekipe, pa su se danas sapasli Ribnica i OFK Osečina posle pobede Mioničana u komšijskom derbiju sa 5:1. Brezovica je kao poslednja odavno ispala, dok su spas ranije obezbedili Ljižani i Lajkovčani iako su danas sa po 0:2 poraženi na gostovanjima u Novoj Varoši, odnosno Sjenici.

 

Radnički sa Petog puka poražen je 1:3 u Čajetini od novog srpskoligaša Zlatibora. Ali su narandžasto plavi čitavo prvenstvo proveli pri vbrhu tabele Zonske lige Srina.

 

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 11 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 6 sati 46 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...