Osnovci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Osnovci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
28.10.2020, 09:56

Korona u školama i firmama

č: | fb:

Među valjevskim osnovcima i srednjoškolcima ima pozitivnih na koronavirus, kao i među zaposlenima u nekoliko valjevskih firmi, ali taj broj ni približno nije onom koji se pominje u javnosti da ima preko stotinu obolelih radnika u "Krušiku" i da je zaraženo po nekoliko celih odeljenja u dve valjevske srednje škole.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, zaključno sa 27. oktobrom, virus korona je otkriven kod 23 dece, od čega kod šest učenika osnovne škole, a 17 kod srednjoškolaca.

 

Od sedam osnovnih škola pozitivni učenici na koronavirus su registrovani u tri i to u OŠ "Andra Savčić" - troje, dvoje u "Prvoj osnovnoj" i jedan učenik u OŠ "Milovan Glišić". Od šest srednjih škola, u tri je "ušla" korona, najviše zaraženih učenika je u Tehničkoj školi – 9, Valjevskoj gimnaziji – 5 i troje učenika u Medicinskoj školi.

 

U izolaciji je trenutno 40 učenika iz šest osnovnih škola i 51 srednjoškolac iz pet škola. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo u izolaciji je po jedno odeljenje iz Tehničke škole i iz Medicinske, koja su prešla na onlajn nastavu.

 

Prema informaciji iz Predškolske ustanove "Milica Nožica", jedno dete predškolskog uzrasta je pozitivno na koronavirus, i to iz porodičnog kontakta. Grupa u kojoj je zaraženo dete je u izolaciji kao i njihove dve vaspitačice. Od zaposlenih pozitivne su dve spremačice iz različitih objekata. 

 

Korona je "ušla" u četiri kompanije koje posluju u Valjevu. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, najviše zaraženih radnika je u "Krušiku" -14, osmoro zaposlenih u "Europromu", sedmoro u "Gorenju" i u kompaniji "Valy" jedan radnik je pozitivan na koronavirus. U izolaciji je 42 zaposlenih ove četiri kompanije, najviše radnika "Krušika" – 31, pokazuju podaci ZZJZ.

Aktuelno

Gradska čistoća (foto: Kolubarske.rs)
Upućen zahtev Gradskoj upravi Pre 14 sati 30 minuta

Vidrak i Vodovod traže povećanje cena za 25 posto

Javna komunalna preduzeća Vidrak i Vodovod uputila su zahtev Gradskoj upravi Valjevo za davanje saglasnosti za povećanje cena svojih usluga za 25 odsto. Nove cene primenjivaće se prvog dana...  · 16 komentara

Kosovo je Srbija (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 1 dan 11 sati

Uspešna terapija, pretpostavlja valjanu dijagnozu...

Retka je odluka aktuelne vlasti kojoj ne bi trebalo zameriti, kao skorašnja da ne proglasi "okupaciju Kosmeta". Mada se pričalo da je neizbežna, zbog pogoršavanja stanja na Severu Kosova. I...