Doba korone (foto: Đorđe Đoković)
Doba korone (foto: Đorđe Đoković)
31.10.2020, 07:56

U Valjevu 44 nova slučaja koronavirusa

č: | fb:

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 30. oktobra, u Valjevu je registrovano 44 zaraženih koronavirusom, što je od početka pandemije najveći broj zabeležen u toku 24 časa.

 

Što se tiče ostalih opština Kolubarskog okruga, nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok je u Mionici sedmoro, u Ubu i Lajkovcu je po jedna osoba novoinficirana.

 

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 2085, u Valjevu 1522 u Mionici 152, u Lajkovcu 122, u Ubu 118,  slede Ljig 97 i Osečina 74 obolelih od koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 21 pacijent iz Valjeva, po dva iz Lajkovca i Mionice, po jedan pacijent iz Ljiga i Uba, dok je u kućnoj izolaciji je 285 iz Valjeva, 34 iz Mionice, 17 iz Lajkovca, deset iz Ljiga, šest iz Uba i četiri iz Osečine. Od početka epidemije izlečeno je 1646 iz Kolubarkog okruga, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 56 osoba.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje,  od 30. oktobra, testirano je 154 osoba u kovid ambulanti Doma zdravlja, Zavodu za javno zdravlje i Bolnici.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu.

 

 

Aktuelno

Gradska čistoća (foto: Kolubarske.rs)
Upućen zahtev Gradskoj upravi Pre 14 sati 27 minuta

Vidrak i Vodovod traže povećanje cena za 25 posto

Javna komunalna preduzeća Vidrak i Vodovod uputila su zahtev Gradskoj upravi Valjevo za davanje saglasnosti za povećanje cena svojih usluga za 25 odsto. Nove cene primenjivaće se prvog dana...  · 16 komentara

Kosovo je Srbija (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 1 dan 11 sati

Uspešna terapija, pretpostavlja valjanu dijagnozu...

Retka je odluka aktuelne vlasti kojoj ne bi trebalo zameriti, kao skorašnja da ne proglasi "okupaciju Kosmeta". Mada se pričalo da je neizbežna, zbog pogoršavanja stanja na Severu Kosova. I...