Štab za vanredne situacije (arhiva) (foto: www.valjevo.rs)
Štab za vanredne situacije (arhiva) (foto: www.valjevo.rs)
04.11.2020, 15:20

Radno vreme ugostiteljskih objekata ostaje do 21 čas

č: | fb:

Štab za vanredne situacije grada nije prihavtio zahtev valjevskih ugostitelja da radno vreme ugostiteljskih objekata bude do 23 časa umesto do 21 čas kako stoji u naredbi Štaba od 28. oktobra.

 

Pre sednice Štaba, zahtev valjevskih ugostitelja razmatrao je Stručno-operativni tim (SOT), koji je predložio Štabu za vanredne situacije grada da za sada ne bi trebalo produžavati radno vreme ugostiteljskih objekata zbog loše epidemiološke situacije i sve većeg broja zaraženih kako u Srbiji tako i u Valjevu.

 

Sudeći prema izveštaju sa današnje sednice Štaba za vanredne situacije, koji je dostavljen medijima, čalnovi Štaba su razmatrali i usvojili izveštaj o pripremama nadležnih organa i službi za predstojeću zimsku sezonu, ali nije razmatran izveštaj o broju novoobolelih od koronavirusa, a prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjavu su 64 novozaražene osobe.

 

U izveštaju se jedino navodi da "s obzirom na to da je broj novoobolelih u porastu, komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, apeluje na sugrađane da sprovode sve protivepidemijske mere: nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste. Sve ovo je neophodno ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada".

 

Takođe je apelovano da se pojača komunalna higijena ulica, javnih površina, javnih objekata i zajedničkih prostorija u stambenim zgradama, piše u izveštaju sa današnje sednice Štaba za vanredne situacije.

 

 

Aktuelno

Katarina Petrović (foto: skrinšot N1)
Uručena sinoć u Beogradu Pre 9 sati 13 minuta

Katarina Petrović dobitnica nagrade "Osvajanje slobode"

Majorki policije Katarini Petrović iz Valjeva sinoć je u Beogradu uručena nagrada "Osvajanje slobode". U svom kratkom obraćanju, citirala je Martina Lutera Kinga: "Možda nećemo previše žaliti zbog...

Gradska čistoća (foto: Kolubarske.rs)
Upućen zahtev Gradskoj upravi Pre 12 sati 42 minuta

Vidrak i Vodovod traže povećanje cena za 25 posto

Javna komunalna preduzeća Vidrak i Vodovod uputila su zahtev Gradskoj upravi Valjevo za davanje saglasnosti za povećanje cena svojih usluga za 25 odsto. Nove cene primenjivaće se prvog dana...  · 7 komentara

Kosovo je Srbija (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 1 dan 10 sati

Uspešna terapija, pretpostavlja valjanu dijagnozu...

Retka je odluka aktuelne vlasti kojoj ne bi trebalo zameriti, kao skorašnja da ne proglasi "okupaciju Kosmeta". Mada se pričalo da je neizbežna, zbog pogoršavanja stanja na Severu Kosova. I...