Cisterna u Pantićevoj ulici
Cisterna u Pantićevoj ulici
17.12.2020, 13:05

Sve gradske ulice biće oprane u narednih pet dana

č: | fb:

U narednih pet dana JKP Vidrak će oprati sve ulice u gradu. Kako se navodi u obaveštenju ovog komunalnog preduzeća "zbog trenutne situacije u borbi sa Kovid-19, obaveštavaju se građani Valjeva, da će JKP Vidrak u narednih pet dana obaviti vanredno pranje svih ulica u gradu kako bi održali nivo higijene na zadovaljavajućem nivou".

 

"Mole se građani da imaju razumevanja, jer će se vanredno pranje ulica obavljati u dnevnim smenama zbog niskih temperatura u noćnim satima", navodi se u saopštenju JKP Vidrak.

 

Na našu konstataciju da je dobro to što je Vidrak konačno rešio da opere ulice koje su prljave, šef vidrakove Službe Bojan Bojanić kaže da nije "konačno" s obzirom na to da se centralne gradske ulice peru svakodnevno, i objašnjava da prema gradskoj Odluci o održavanju čistoće na površinama javne namene, redovno pranje ulica prestaje od 16. novembra i prelazi se na zimski režim rada, a to znači da će se gradske ulice prati samo vanredno kada vremenski uslovi to dozvole.

 

Upravo zbog epidemiološke situacije i povoljnih vremenskih prilika, kaže Bojanić, Vidrak je ulice prao svaku noć sve do 20. novembra. Navodi da su prali ulice u užem gradskom jezgru od Radničke do Ulice Uzun Mirkove, zatim "duple trake" i Knez Mihailovu ulicu.

 

Na našu primedbu da u tom periodu nisu viđene cisterne na ulicama a da su viđene prljve ulice, Bojanić kaže da su ih prali noću i dodaje da se "ne bi složio sa konstatacijom da su ulice prljave".

 

Pored toga što su prali ulice u užem gradskom jezgru, vidrakove cisterne su polivale i dezinfikovale bolnički krug i oko Kovid ambulante Doma zdravlja.

 

Prskalica u Karađorđevoj (april 2020.)

Prskalica u Karađorđevoj (april 2020.) (Foto: Kolubarske.rs)

Nismo saznali zbog čega ulice nisu oprane nakon 20. novembra i u decembru, s obzirom na to da su bile povoljne vremenske prilike jer je samo 23. novembra i prva tri dana decembra noćna temperatura iznosila minus pet stepeni, a svi ostali dani su bili u plusu.

 

Prema rečima Bojana Bojanića cisterne su danas na ulicama i biće narednih pet dana na zahtev gradskog Kriznog štaba. Kako Kolubarske.rs saznaju gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je, s obzirom na to da će narednih dana i dnevne i noćne temperature piti u plusu, tražio od JKP Vidrak da odmah krene sa pranjem svih ulica u gradu.

 

 

 

Aktuelno

Katarina Petrović (foto: skrinšot N1)
Uručena sinoć u Beogradu Pre 3 sati 8 minuta

Katarina Petrović dobitnica nagrade "Osvajanje slobode"

Majorki policije Katarini Petrović iz Valjeva sinoć je u Beogradu uručena nagrada "Osvajanje slobode". U svom kratkom obraćanju, citirala je Martina Lutera Kinga: "Možda nećemo previše žaliti zbog...

Gradska čistoća (foto: Kolubarske.rs)
Upućen zahtev Gradskoj upravi Pre 6 sati 37 minuta

Vidrak i Vodovod traže povećanje cena za 25 posto

Javna komunalna preduzeća Vidrak i Vodovod uputila su zahtev Gradskoj upravi Valjevo za davanje saglasnosti za povećanje cena svojih usluga za 25 odsto. Nove cene primenjivaće se prvog dana...  · 6 komentara

Kosovo je Srbija (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Uspešna terapija, pretpostavlja valjanu dijagnozu...

Retka je odluka aktuelne vlasti kojoj ne bi trebalo zameriti, kao skorašnja da ne proglasi "okupaciju Kosmeta". Mada se pričalo da je neizbežna, zbog pogoršavanja stanja na Severu Kosova. I...