Aleksandar Vučić u Krušiku (mart 2020.) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić u Krušiku (mart 2020.) (foto: Đorđe Đoković)
10.03.2021, 10:14

Lokalni front Valjevo: "Šargarepa je pojedena, ostao je samo štap"

č: | fb:

Aktivisti Lokalnog fronta Valjevo podsetili su da je 9. marta prošle godine, u vreme kada je već harao "najsmešniji virus", valjevsku fabriku Krušik posetio predsdnik Srbije Aleksndar Vučić, koji je radnicima obećao kule i gradove. "Šargarepa je pojedena, ostao je samo štap", rekao je aktivista Dejan Đerić.

 

"Pre tačno godinu dana, Lokalni front Valjevo je sa našeg fronta, glavne kapije Krušika, poslao svemoćnom predsedniku najveće stranke jedinu moguću poruku – nisi dobrodošao! Nije se usudio da prođe pored nas. Sproveden je kroz sporednu kapiju. Na masovnom skupu, radnicima Krušika je obećao kule i gradove. Za to vreme, 'najsmešniji virus' je već harao Srbijom. Iako je to znao, ćutao je o činjenici da je svako okupljanje iskra koja će raspaliti novo žarište", rekao je Đerić.

 

Podsetio je da se od tada, za godinu dana, razbolelo preko osam i po hiljada Valjevaca, dok je prema zvaničnim podacima umrlo 180. Dodao je da je od posledica zagađenja vazduha, koji svi vidimo, umrlo još na stotine naših sugrađana.

 

"Čak i oni koji pred tim brojevima okreću glavu, bolno su svesni tragične istine. Slične bolne istine svesni su i radnici Krušika. Ne vrede prazne predsednikove priče. Zaposlenih je sve manje, nema novih poslova na vidiku, nema ove godine ni novih obećanja. Šargarepa je pojedena, ostao je samo štap", zaključio je Dejan Đerić..

Aktivisti Lokalnog fronta Valjevo

Aktivisti Lokalnog fronta Valjevo (Foto: Lokalni front Valjevo)

 

Aktivista Lokalnog fronta Valjevo Ivan Manić rekao je da je mnogo pre korone Srbija bila zaražena korupcijom i kriminalom.

 

"Odavno gledamo kako poslušni igrači u navijačkim dresovima rasturaju proteste,  tuku okupljene građane i prave bakljade po krovovima. Smetaju im neke izložbe, neki novinari, neki glumci, ili prosto neki neposlušni građani. A onda je, gle čuda, nakon Krušika i Jovanjice i predsednik najveće stranke primetio da u Srbiji buja kriminal. On to, naravno, do skoro nije video. Ti isti,  sada neposlušni igrači, postali su opasni. Do sad samo po nas. Čini se sada i po njega", rekao je Manić.

 

Prema njegovim rečima pošteni i lojalni ministar policije Nebojša Stefanović je u međuvremenu postao pošteni i (ne)lojalni ministar odbrane.

 

"Reklo bi se 'rokada', taktička žrtva figure u šefovoj partiji šaha sa građanima. Potpisi dva ministra omogućili su milione evra zarade rođacima, kumovima i, verovatno, zaslužnim tetkama. Ko zna, tetke možda i progovore", rekao je Ivan Manić.

 

Na konferenciji za novianre koju je Lokalni front Valjevo organizovao ispred Krušika rečeno je i to da je Gradska uprava, ipak morala priznati da građanima Valjeva pripada 825 miliona dinara u akcijama Krušika.

 

 

 

Aktuelno

Kosovo je Srbija (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 16 sati 13 minuta

Uspešna terapija, pretpostavlja valjanu dijagnozu...

Retka je odluka aktuelne vlasti kojoj ne bi trebalo zameriti, kao skorašnja da ne proglasi "okupaciju Kosmeta". Mada se pričalo da je neizbežna, zbog pogoršavanja stanja na Severu Kosova. I...

Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 23.09.2024

Bez vode Radino brdo...

Zbog radova na vodovodnoj mreži na uglu ulica Užičke i Gradačke, u utorak, 24. septembra od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači na Radinom brdu, ulica Vukovarska, Degurić,...