Plava tečnost ispuštena u Kolubaru (foto: Nikola Ilić)
Plava tečnost ispuštena u Kolubaru (foto: Nikola Ilić)
23.04.2021, 18:04

Plava tečnost ispuštena u Kolubaru

č: | fb:

Veća količina plave tečnosti ispuštena je u Kolubaru, kod parka na Jadru. O ovom ekološkom incidentu, koji se desio juče tokom popodneva, obaveštena je nadležna inspekcijska služba grada Valjeva.  

 

Načelnik Odeljenja za komunalne i inspekcijske poslove Aleksandar Janković, potvrdio je da je i do njih stigla fotografija koja kruži društvenim mrežama i svedoči o ispuštanju nekakvih hemikalija u Kolubaru. Kako nam je rekao za sada nema saznanja o tome ko je i kakvu tečnost ispustio u Kolubaru.

 

"U ponedeljak ćemo u sradnji sa gradskim Vodovodom, a na osnovu plana mreže, pokušati da otkrijemo ko je mogao da ispusti plavu tečnost u Kolubaru. Moramo saznati da li je tečnost hemijski opasna i naravno moramo sprečiti da se to ponovi", rekao je Janković.

Plava tečnost ispuštena u Kolubaru

Plava tečnost ispuštena u Kolubaru (Foto: Nikola Ilić)

Kolektor iz koga je izlazila plava tečnost nalazi se u neposrednoj blizini Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Valjevu. Direktor Svetomir Marković isključuje svaku vezu ovog eko incidenta sa njihovom Službom. "Mi uopšte nismo priključeni na taj kolektor i naša laboratorija već neko vreme ne radi", rekao je Marković.

 

Upitan da li u tom kraju ima proizvodnih pogona, rekao je da ih ima nekoliko, ali da ne može pouzdano da govori o mogućem zagadjivaču Kolubare.

 

Podsećamo, u septembru 2020. godine Ljubostinja, rečica koja protiče kroz Valjevo, bila je ljubičasto-roze, a razlozi su do danas ostali nepoznati.  

Aktuelno

Kosovo je Srbija (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 10 sati 8 minuta

Uspešna terapija, pretpostavlja valjanu dijagnozu...

Retka je odluka aktuelne vlasti kojoj ne bi trebalo zameriti, kao skorašnja da ne proglasi "okupaciju Kosmeta". Mada se pričalo da je neizbežna, zbog pogoršavanja stanja na Severu Kosova. I...

Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 23 sati 45 minuta

Bez vode Radino brdo...

Zbog radova na vodovodnoj mreži na uglu ulica Užičke i Gradačke, u utorak, 24. septembra od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači na Radinom brdu, ulica Vukovarska, Degurić,...