Marinika Tepić nakon saslušanja u policiji (foto: Željko Trifunović)
Marinika Tepić nakon saslušanja u policiji (foto: Željko Trifunović)
27.04.2021, 07:24

Mariniki podrška u Jagodini i iz Valjeva

č: | fb:

Potpredsednici Stranke slobode i pravde (SSP) Mariniki Tepić je u Jagodini podršku pružilo nekoliko članova SSP iz Valjeva i aktivista Lokalnog fronta Valjevo.

 

Tepić je u jagodinskoj policiji dala izjavu povodom optužbi na račun Dragana Markovića Palme da je podvodio devojke, devojčice i žene, a što je u video svedočenju potvrdio bivši radnik hotela u Končarevu.

(Foto: Željko Trifunović)

 

Aktivista Lokalnog fronta Valjevo Željko Trifunović kaže da su u Jagodinu došli kako bi pružili podršku svim ženama koje su bile žrtve podvođenja, ali i da podrže Mariniku Tepić koja je prva otvorila tu temu i ukazala na, prema navodima svedoka, jezive stvari koje se dešavaju u Jagodini.

 

- Umesto da tužilaštvo i policija pozovu Dragana Markovića Palmu i sve one za koje svedoci navode da su počinili krivična dela, policija je pozvala Mariniku Tepić, i od nje traži da saopšti imena svedoka i žrtava - kaže Trifunović. On je dodao da se Lokalni front Valjevo na sopstvenom primeru, kada su privedeni u policiju prilikom dolaska Aleksandra Vučića u Divce, uverio kako postupaju policija i tužilaštvo. Takođe su se, kaže, uverili kako u ovoj zemlji prolaze tužioci koji rade svoj posao, poput člana DVT Predraga Milovanovića koga je predsedavajuća Državnog veća tužilaca (DVT) Zagorka Dolovac diskrecionom odlukom oslobodila rada na svim predmetima, pa i u slučaju paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj. "Tako da smo u Jagodini da podržimo i institucije koje rade svoj posao", rekao je aktivista Lokalnog fronta Valjevo Željko Trifunović..

 

Marinika Tepć se nakon saslušanja u Policijskoj upravi u Jagodini zahvalila svima na podršci, jer je "ovo pitanje svih nas".

 

- Ja sam u jagodinskoj policija dala iskaz za nekoliko krivičnih dela, između ostalog za trgovinu uticajem, pedofiliju i prostituciju. Bez obzira na dalji ishod, ako je ono što sam samo ja pokrenula, a svi drugi pokrenuli, spasilo samo jednu devojčicu u Jagodini, mi smo uspeli - rekla je Tepić.

Marinika Tepić nakon saslušanja u policiji

Marinika Tepić nakon saslušanja u policiji (Foto: Željko Trifunović)

 

Prema njenim rečima u policiji je istakla da sedam ljudi želi da razotkrije ova krivična dela, ali da njihov identitet neće otkriti dok se ne obezbedi njihova zaštita.

 

- Jagodinskoj policiji sam opisala sva saznanja do kojih sam došla, saznanja za sedam lica koji žele da bude među ljudima u dokazivanju ove sramote, među njima su i svedoci i žrtve. Ono što nisam smela da uradim jeste da otkrijem identitet ljudi. Bez obezbeđivanja zaštite ne mogu da dovodim u rizik bilo koga od svedoka ili žrtava. Da sam danas iznela njihova imena, ja sam sigurna da bi njihova imena odmah bila na stolu Dragana Markovića Palme. Izjavila sam pod punom odgovornošću da onog momenta kada tužilac obezbedi zaštitu svedocima i žrtvama, daću podatke o ljudima koji će svedočiti protiv Dragana Markovića Palme. On misli da mu niko neće doći glave. Smatrala sam posle svega da imam puno pravo da zaštitim sve svedoke i žrtve – rekla je Marinika Tepić.

 

Odgovarajući na pitanje novinara u vezi krivične prijave, koju su protiv nje podnele 393 žene zaposlene u Jagodini, Mrinika Tepić je rekla da je i to dokaz pritiska koji trpe žene u Jagodini.

  

- Nije problem što postoje 393 potpisa u krivičnoj prijavi, ali su oni dokaz eklatantnog pritiska na lica koja su to potpisala, jer je Palma danima najavljivao kako će sve da bude dobrovoljno. Malo se zaneo u ciframa, jer ga nisu sve poslušale, ali blizu je zadatog cilja. Pitanje je kako može da se mobiliše na njegov znak skoro 400 lica, a ova policijska stanica sve ove godine nije podnela nijednu krivičnu prijavu da zaštiti neku od ovih devojčica, a znali su za sve – rekla je potpedsednica SSP.

Podrška Mariniki Tepić

Podrška Mariniki Tepić (Foto: Željko Trifunović)

 

Marinika Tepić je posle saslušanja dočekana aplauzima. Njoj su u Jagodini podršku pružili funkcioneri SSP, DS-a, Pokreta za preokret i još nekih udruženja i stranaka, kao i Jagodinci, a predstavnici pokreta "Ne davimo Beograd" su raširili transparent na kome je pisalo "Prijavi anonimno" sa brojem telefona organizacije Astra.

Transparenti

Transparenti (Foto: Željko Trifunović)

 

Podsetimo, Tepić je objavila video svedočenje bivšeg zaposlenog u hotelu u Končarevu. On je tvrdio da su u njemu najčešće organizovane žurke na kojima su podvođene žene i maloletnice.

 

Aktuelno

Kosovo je Srbija (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 10 sati 10 minuta

Uspešna terapija, pretpostavlja valjanu dijagnozu...

Retka je odluka aktuelne vlasti kojoj ne bi trebalo zameriti, kao skorašnja da ne proglasi "okupaciju Kosmeta". Mada se pričalo da je neizbežna, zbog pogoršavanja stanja na Severu Kosova. I...

Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 23 sati 47 minuta

Bez vode Radino brdo...

Zbog radova na vodovodnoj mreži na uglu ulica Užičke i Gradačke, u utorak, 24. septembra od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači na Radinom brdu, ulica Vukovarska, Degurić,...