Vakcinalno mesto Narcis (foto: Kolubarske.rs)
Vakcinalno mesto Narcis (foto: Kolubarske.rs)
01.07.2021, 08:44

Opalo interesovanje za vakcinaciju

č: | fb:

I u Valjevu je znatno opalo interesovanje za imunizaciju protiv koronavirusa, sopšteno je iz Doma zdravlja. Za sedam dana na vakcinalnom mestu "Narcis" prvu dozu primilo je samo 120 osoba, dok je u istom periodu revakcinisano 708. Preovlađujuće vakcine su bile Sinofarm i Fajzer.

 

Pritom treba imati u vidu da je među 120 ljudi koji su primili prvu dozu bio i značajan broj državljana Bosne i Hercegovine. U poslednjih dve-tri nedelje prosečno ih je desetak dnevno, najviše iz tuzlanskog i sarajevskog kantona. Njima je takođe Republika Srbija omogućila vakcinaciju bez prethodne prijave.

 

Vakcina svih proizvođača koje se koriste u Srbiji ima sasvim dovoljno, tako da Dom zdravlja Valjevo poziva sugrađane da se na vreme imunizuju, imajući u vidu da se "Delta" soj virusa postepeno širi Evropom.

 

Na poziv fabrike "Gorenje" u petak je Dom zdravlja Valjevo u KOVID kontejneru ispred fabrike vakcinisao 14 radnika (Fajzer i Sinofarm), dok je u "Narcisu" prvu dozu Fajzera primilo sedam radnika ove kompanije iz Bosne i Hercegovine.

 

Prema informaciji Štaba za vanredne situacije Grada Valjeva zaključno sa 27. junom u Valjevu je prvu dozu primilo 27.847, a obe doze 26.837 osoba.

 

Za dva dana petoro novozaraženih

 

Nakon pet dana bez novozaraženih, 27. juna registrovano je troje, 28. juna bilo je dvoje novopozitivnih pacijenata u Valjevu, dok 29. i 30. juna nije bilo novozaraženih. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u prethodna četiri dana testirane su 524 osobe. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Covid-19 infekcije, od početka pandemije, u Valjevu je 11624 osobe, preminulo je 235 pacijenata.

Aktuelno

Kosovo je Srbija (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 2 sati 5 minuta

Uspešna terapija, pretpostavlja valjanu dijagnozu...

Retka je odluka aktuelne vlasti kojoj ne bi trebalo zameriti, kao skorašnja da ne proglasi "okupaciju Kosmeta". Mada se pričalo da je neizbežna, zbog pogoršavanja stanja na Severu Kosova. I...

Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 42 minuta

Bez vode Radino brdo...

Zbog radova na vodovodnoj mreži na uglu ulica Užičke i Gradačke, u utorak, 24. septembra od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači na Radinom brdu, ulica Vukovarska, Degurić,...