Vakcinalno mesto Narcis (foto: Kolubarske.rs)
Vakcinalno mesto Narcis (foto: Kolubarske.rs)
01.07.2021, 08:44

Opalo interesovanje za vakcinaciju

č: | fb:

I u Valjevu je znatno opalo interesovanje za imunizaciju protiv koronavirusa, sopšteno je iz Doma zdravlja. Za sedam dana na vakcinalnom mestu "Narcis" prvu dozu primilo je samo 120 osoba, dok je u istom periodu revakcinisano 708. Preovlađujuće vakcine su bile Sinofarm i Fajzer.

 

Pritom treba imati u vidu da je među 120 ljudi koji su primili prvu dozu bio i značajan broj državljana Bosne i Hercegovine. U poslednjih dve-tri nedelje prosečno ih je desetak dnevno, najviše iz tuzlanskog i sarajevskog kantona. Njima je takođe Republika Srbija omogućila vakcinaciju bez prethodne prijave.

 

Vakcina svih proizvođača koje se koriste u Srbiji ima sasvim dovoljno, tako da Dom zdravlja Valjevo poziva sugrađane da se na vreme imunizuju, imajući u vidu da se "Delta" soj virusa postepeno širi Evropom.

 

Na poziv fabrike "Gorenje" u petak je Dom zdravlja Valjevo u KOVID kontejneru ispred fabrike vakcinisao 14 radnika (Fajzer i Sinofarm), dok je u "Narcisu" prvu dozu Fajzera primilo sedam radnika ove kompanije iz Bosne i Hercegovine.

 

Prema informaciji Štaba za vanredne situacije Grada Valjeva zaključno sa 27. junom u Valjevu je prvu dozu primilo 27.847, a obe doze 26.837 osoba.

 

Za dva dana petoro novozaraženih

 

Nakon pet dana bez novozaraženih, 27. juna registrovano je troje, 28. juna bilo je dvoje novopozitivnih pacijenata u Valjevu, dok 29. i 30. juna nije bilo novozaraženih. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u prethodna četiri dana testirane su 524 osobe. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Covid-19 infekcije, od početka pandemije, u Valjevu je 11624 osobe, preminulo je 235 pacijenata.

Aktuelno

Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 13 sati 31 minuta

Bez vode Radino brdo...

Zbog radova na vodovodnoj mreži na uglu ulica Užičke i Gradačke, u utorak, 24. septembra od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači na Radinom brdu, ulica Vukovarska, Degurić,...