Branka Antić (foto: Đorđe Đoković)
Branka Antić (foto: Đorđe Đoković)
13.07.2021, 11:51

Dr Branka Antić je novi v.d. direktora Zdravstvenog centra

č: | fb:

Novi vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Valjevo, u okviru koga su Opšta bolnica i Dom zdravlja, biće dr Branka Antić dosadašnja direktorka Doma zdravlja, saznaju Kolubarske.rs.

 

Kako nam je rečeno, rešenje Ministarstva zdravlja o imenovanju dr Antić u status vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra Valjevo trebalo bi da stigne sutra, kada bi trebalo da dr Branka Antić stupi na dužnost. Prema navodima našeg izvora dr Antić će obavljati i funkciju upravnika valjevske bolnice, dok će na čelu Doma zdravlja biti dr Bojana Janković. 

 

Dosadašni v.d. direktora Opšte bolnice Valjevo bio je dr Zoran Đurić koji je na to mesto imenovan u oktobru 2016. godine nakon što je iz zdravstvenih razloga neopozivu ostavku na mesto direktora Bolnice podneo dr Dobrivoje Grujičić.

 

Podsećamo, prilikom obilaska rekonstruisanog objekta Doma zdravlja u Valjevu, krajem juna, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je najavio skoru smenu na čelu Opšte bolnice Valjevo. On je naglasio da je zadovoljan sa radom Doma zdravlja za vreme epidemije koronavirusa, dok to ne može da kaže za Opštu bolnicu Valjevo.

 

Ločnar je ljut na rukovodstvo te zdravstvene ustanove zbog toga što još uvek nije otpočela rekonstrukcija bolnice za koju je izdvojen veliki novac građana Srbije, jer, kako je rekao, oni već godinama ne mogu da se dogovore i da odluče kakvu rekonstrukciju žele. Ministar zdravlja je rekao da "nema drugi izbor nego da smeni rukovodstvo Opšte bolnice Valjevo", te da će se to desiti vrlo brzo u pitanju je nekoliko nedelja.

 

Novim zakonom o zdravstvenoj zaštiti iz 2019. godine predviđeno je ponovno pravno spajanje Opšte bolnice Valjevo i Doma zdravlja u Zdravstveni centar, što je 2021. godine učinjeno.

Aktuelno

Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 44 minuta

Bez vode Radino brdo...

Zbog radova na vodovodnoj mreži na uglu ulica Užičke i Gradačke, u utorak, 24. septembra od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači na Radinom brdu, ulica Vukovarska, Degurić,...