Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
25.08.2021, 14:27

Od četvrtka 26. avgusta pregledi i testiranje na KOVID-19 u zgradi Doma zdravlja

č: | fb:

Zbog preopterećenosti kapaciteta KOVID ambulante Novo naselje, u kojoj je juče obavljeno 325 pregleda i 160 testiranja, od četvrtka 26. avgusta u 7 časova pregledi pacijenata sa sumnjom na infekciju koronom izmestiće se u zgradu Doma zdravlja Valjevo. Istovremeno se vakcinacija premešta u hol Centra za kulturu Valjevo.

 

Pacijenti sa dijagnostikovanim KOVID-om i respiratornim infekcijama koristiće glavni ulaz u zgradu, a lekarski pregledi obavljaće se u prizemlju, na Odeljenju opšte medicine. Na raspolaganju će biti četiri lekara istovremeno, a taj broj će se po potrebi povećavati. Pacijentima će biti olakšano čekanje na pregled jer je prostor mnogo veći nego u Novom naselju, tako da će pri lošim vremenskim uslovima više ljudi moći da bude unutra.

 

Testiranje, uzimanje krvi za laboratorijsku analizu i snimanje pluća rendgen aparatom obavljaće se u dnu hodnika, preko puta glavnog ulaza. Izdavanje rezultata je na info pultu. Opšta medicina i deo za dijagnostiku fizički će biti odvojeni od ostatka zgrade i taj deo će biti isključivo namenjen za KOVID preglede.

 

Svi ostali pregledi građani sprovodiće se na drugom spratu, gde će ordinirati lekari opšte medicine i medicine rada, a ulaziće se sa zadnje strane zgrade, iza prostorija Službe hitne pomoći (kao i u periodu dok je trajala rekonstrukcija prednjeg krila). To će biti ulaz i za laboratoriju i za Ginekologiju – za žene i trudnice koje nemaju simptome respiratorne infekcije ili potvrđeni KOVID.

 

U KOVID ambulantu Ginekologije ulaziće se na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja. KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz.

 

Zbog premeštanja KOVID ambulante u Dom zdravlja, kao i zbog velikog interesovanja za treću dozu, vakcinalni punkt Doma zdravlja će od četvrtka 26. avgusta raditi u holu Centra za kulturu. Radno vreme će biti od 8 do 20 časova, vikendom od 8 do 18. U sredu je treću dozu primilo 210 sugrađana.

Aktuelno

Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 45 minuta

Bez vode Radino brdo...

Zbog radova na vodovodnoj mreži na uglu ulica Užičke i Gradačke, u utorak, 24. septembra od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači na Radinom brdu, ulica Vukovarska, Degurić,...

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo 20.09.2024

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...  · 5 komentara