Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2014, 07:11

Ubrzo i formalna saradnja dva grada

č: | fb:

Višegodišnja uspešna saradnja na kulturnom i sportskom polju biće proširena i na saradnju u oblasti privrede i infrastrukture između Valjeva i grada Prievidza, dogovoreno je prilikom posete valjevske delegacije ovom slovačkom gradu. Među brojnim gostima, iz nekoliko evropskih zemalja, koji su pozvani na proslavu Dana rudara, bili su i predstavnici Valjeva, koji je sa gradom Prievidze prijateljske odnose uspostavio pre sedam godina.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da je sa rukovodstvom Prievidza dogovoreno da ubrzo otpočne i formalna saradnja dva grada, na polju privrede i komunalne infrastrukture. “Prvo ćemo razgovarati sa našim privrednicima, tačnije sa onima koji žele da sarađuju sa slovačkim kolegama i koji imaju proizvode sa kojima bi se predstavili na tržištu ovog slovačkog grada, što bi praktično bio prvi korak za uspostavljanje privredne saradnje”, kaže Žarko Kovač.

Takođe je bilo reči o razvoju i izgradnji komunalne infrastrukture i moguđoj saradnju u toj oblasti, poput uređenja ulica, javne rasvete, vodovoda, sistema prikupljanja komunalnog otpada.

U okviru programa obeležavanja Dana rudara bio je organizovan omladinski turnir  u rvanju, na kome su učestvovali i članovi valjevskog kluba “Mladost”, uz osvajanje bronzane medalje.

Pored zamenika gradonačelnika Žarka Kovača u valjevskoj delegaciji bili su načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić i direktor Vidraka Đorđe Milanović.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 28 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara