Prezentacija projekta (foto: Đorđe Đoković)
Prezentacija projekta (foto: Đorđe Đoković)
24.09.2014, 07:16

Dnevni boravak i za odrasle sa mentalnim smetnjama

č: | fb:

Karitas, u saradnji sa Gradom i Udruženjem „Naši snovi“, realizuje projekat „Profesionalizacija sektora mentalnog zdravlja u Valjevu” sa ciljem poboljšanja kvaliteta života osobama sa mentalnim i intelektualnim smetnjama.

„Kroz ovaj projekat biće obezbeđena usluga dnevnog boravka i za odrasle osobe sa intelektualnim i mentalnim teškoćama u prostorijama Dnevnog boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Popučkama“, kaže koordinator projekta Marko Maksimović. On dodaje da će projektom biti obezbeđena još jedna usluga -  pomoć u kući osobama koje nisu sposobne za samostalan život i tu pomoć će pružati stručno osposobljena lica.

„Planirana je adadptacija oko 80 kvadratnih metara potkrovlja Dnevnog boravka u Popučkama, kako bi se obezbedio prostor za boravak starijih osoba. Adaptiraćemo i prizemlje za one koji su teže pokretni“, kaže Suzana Momčilović iz Udruženja “Naši snovi”.

Projekat, koji traje 16 meseci, predviđa uslugu za 41 korisnika, i to za 21 lice smeštaj u Dnevnom boravku, a za 16 korisnika biće obezbeđena pomoć u kući, što, kako reče  koordinator projekta Marko Maksimović, „ne znači da taj broj neće biti i veći ukoliko to bude potrebno“.

Ovaj projekat zajednički realizuju  Karitas Valjevo, Grad Valjevo i Udruženje za pomoć deci sa posebnim potrebama „Naši snovi“, a u okviru programa „Otvoreni zagrljaj“, koji se finansira iz predpristupnih IPA fondova Evropske unije.

Aktuelno

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 3 sati 18 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...

Sajam zapošljavanja (arhiva) (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 18 minuta

Sajam zapošljavanja na Gradskom trgu

Sajam zapošljavanja u Valjevu biće organizovan u petak, 20. septembra u 12 časova na Gradskom trgu u Valjevu, saopštila je Filijala Valjevo Nacionalane službe za zapošljavanje. Na sajmu će...