Kamenolom  (foto: Kolubarske.rs)
Kamenolom (foto: Kolubarske.rs)
21.07.2022, 07:04

Čarapić: Branićemo vodoizvorište "Paštrić" i blokadom puta

č: | fb:

Reagujući na tekst koji su Kolubarske.rs obajvile pod naslovom "Čarapić: Branićemo vodoizvorište "Paštrić" i blokadom puta", u kom su prenete informacije za štampu odbornika Grupe građana "Slobodni građani Mionice" Vladimira Čarapića u vezi geološkoh istraživanja koja se vrše na lokalitetu Petrovića brdo u selu Paštrić, preduzeće C&LC smatrajući da iznete informacije predstavljaju povredu ugleda, prava i interesa traži da se objavi sledeći odgovor:

 

U pomenutom tekstu preneta je izjava g. Vladimira Čarapića u kojoj je izneto niz neistina vezanih za učešća preduzeća C&LC Kameni agregati doo Valjevo u geološkim istraživanjima koja se vrše na Petrovića brdu.

 

Naime, netačni su navodi da preduzeće C&LC Kameni agregati doo Valjevo izvodi geološka istraživanja na lokalitetu Petrovića brdo.

 

Rešenjem Ministrastva rudarstva i energetike od 21.09.2020.god. izvođenje geoloških istraživanja krečnjaka kao tehničko-građevinskog kamena odobreno je preduzeću Trans Rapid doo, iz Mionice, koje je nosilac istražnog prava na ovom području.

 

Preduzeće C&LC Kameni agregati doo Valjevo je vlasnik kamenoloma Kamalj u Popadiću, u kome ima overene rezerve za još pet godina eksploatacije, tako da su netačni navodi da se rezerve privode kraju i da se verovatno traži novo nalazište.

 

Ovakvim neistinitim i neproverenim informacijama nanosi se šteta ugledu preduzeća C&LC Kameni agregati doo Valjevo, a javnost dovodi u zabludu i kod građana nepotrebno stvara animozitet prema preduzeću C&LC Kameni agregati doo Valjevo, koje je do sada imalo dobru saradnju sa lokalnom zajednicom.

 

Imajući u vidu navedeno, molimo vas da u skladu sa članom 96 st.1 Zakona o javnom informisanju i medijima objavite ovaj odgovor.

 

Direktor Petar Đurić

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo 20.09.2024

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...  · 3 komentara

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis 20.09.2024

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...