Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
24.09.2014, 16:20

Zdravstvo nije poligon za eksperimente

č: | fb:

Demokratska stranka u Valjevu nije iznenađena lošom situacijom u Opštoj bolnici, iz koje odlaze najbolji lekari a važni aparati prestaju da rade, kaže se u današnjem saopštenju Gradskog odbora te stranke, uz podsećanje da su na takve posledice upozoravali pre godinu dana kada je dr Dobrivoje Grujičić bez „potrebnog znanja i iskustva“ postavljen za vd direktora.

„Opšta bolnica je najvažnija zdravstvena ustanova u Kolubarskom okrugu sa budžetom većim od gradskog budžeta. Neodgovorno je rukovođenje takvom ustanovom poveriti nedoraslom čoveku pri čemu je jedini kriterijum bila članska karta SNS“, stoji u saopštenju.

Pored odlaska lekara i nesposobnosti da se održi tehnička ispravnost aparata, demokrate podsećaju da se dr Grujičiću na teret stavljaju i nejasni kriterijumi za prijem novozaposlnih. “Kada se na ovo dodaju i nedavne mere Vlade Srbije kojima se zaposlenima u javnom sektoru smanjuju plate onda ne čudi to što veći broj lekara i drugog medicinskog osoblja želi da ode iz Opšte bolnice”, takodje stoji u saopštenju DS-a. Dodaje se kako će “odlazaka biti još jer ti ljudi ne vide budućnost u Valjevu”.

Valjevske demokrate tvrde kako zaposleni u Opštoj bolnici sami nabavljaju svoje radne uniforme, te da u toj ustanovi nedostaju određeni lekovi, a hrana za bolesnike je izuizetno lošeg kvaliteta. “Demokratska stranka smatra da je ovakva situacija u Opštoj bolnici opasna jer se na taj način ugrožava zdravlje Valjevaca. Zdravstvo nije i ne sme biti poligon za političke igre i eksperimente zbog toga što to može ostaviti dugoročne posledice po sve”, zaključuje se u današnjem saopštenju Gradskog odbora DS-a.

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 36 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara