Dronovi za škole - poklon Rotari (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Dronovi za škole - poklon Rotari (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
04.10.2022, 10:05

Rotary Club Valjevo donirao dronove i Mbot robote za škole u Kolubarskom okrugu

č: | fb:

Rotary klub Valjevo, u okviru Global Granta Rotari Fondacije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, donirao je 10 dronova, bespilotnih letilica i 10 Mbot robotića za savremeniju i interaktivniju nastavu informatike.

 

Predstavnik Upravnog odbora Rotary kluba Valjevo na ovom projektu bio je prof. Nikola Savić MA, sekretar Rotary kluba Valjevo.

 

U prethodnoj godini Rotary klub Valjevo dodelio je dronove svim osnovnim školama u našem gradu. Ove godine poklone su dobile škole sa teritorije Lajkovca, Ljiga, Mionice i Uba.

 

Za sve nastavnike informatike, zaposlene u školama koje su dobile donaciju, organizovana je adekvatna obuka.

 

U okviru Global Granta, dodeljeno je ukupno 500 Mbot robota i 200 dronova obrazovnim ustanovama u našoj državi, PU "Poletarac" iz Užica dodeljen je mobilni nameštaj i IKT oprema, ukupno 250 invalidskih kolica dodeljen je zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, saopštio je Rotary klub Valjevo.

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo 20.09.2024

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...  · 3 komentara

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis 20.09.2024

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...