Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
08.05.2023, 06:52

Policija blizu svake škole, tržnog centra, u parkovima, na trgovima

č: | fb:

U svim školama u Srbiji, od ponedeljka od osam časova, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave. Oni će delovati preventivno, rekao je državni sekretar MUP Danilo Stevandić.

 

On je za RTS rekao da će policajci preventivno delovati. "Već sutra od 8 sati, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje", kazao je Stevandić.

 

On je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika i ocenio da će time biti obezbeđeno da svaka škola ima policajca koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.

 

"Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci", naveo je Stevandić.

 

On je dodao da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana – na trgovima, tržnim centrima, parkovima, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 16 sati 34 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...  · 3 komentara

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 23 sati 9 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...