09.05.2023, 07:13

Skup "Srbija protiv nasilja" u Valjevu

č: | fb:

Na Gradskom trgu u Valjevu juče se okupilo pedesetak građana, kako nam je rečeno, sponatano podržavajući proteste organizovane u Beogradu "Srbija protiv nasilja", a povod je reakcija države nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila 3. i 4. maja. 

 

Ni u Valjevu nije bilo govora i obraćanja. Kako su nam rekli okupljeni, ovo nije organizovan skup nego su građani samoinicijativno došli na Grdski trg u isto vreme kada su se održavali protesti u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima Srbije. Okupljeni građani su saglasni sa zahtevima koji su pročitani ispred Narodne skupštine i Vlade Srbije.

 

Organizatori protesta u Beogradu zatražili su smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje.

 

Zatraženo je i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i hitno ukidanje programa koji "promovišu nasilje, nemoral i agresiju", poput rijaliti programa.

 

Od vlasti su zatražene ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina. Kako je navedeno, "ostavka ministra prosvete Branka Ružića je dokaz da vlast poznaje samo pritisak". 

 

Organizatori protesta iz redova opozicije zatražili su i hitnu sednicu Skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade i bezbednosna situacija u zemlji, "kao i dugoročna rešenja koja treba primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo".

Aktuelno

Pogled sa vrha Jablanika (foto: Đorđe Đoković)
Inicijativa Pre 11 sati 28 minuta

Zaštitimo valjevske planine dok ne bude kasno

Gljivarsko društvo pokrenulo je inicijativu da se zaštite Valjevske planine, koju će podneti Ministarstvu zaštite životne sredine i Zavodu za zaštitu prirode Srbije. Zaštita je posebno važna zbog...  · 2 komentara

Glasačka kutija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 36 minuta

Bojkotovane izbore, ne možeš da izgubiš!

O bojkotovanju izbora od strane opozicije i šta to znači za opoziciju, a šta za njene birače (može i skupa), uglavnom prošlih izbora, mnogo je govoreno. Opravdano će se govoriti i dalje, osobito o...