Akademija u Tehničkoj školi, 75 godina (foto: Vita Emreković)
Akademija u Tehničkoj školi, 75 godina (foto: Vita Emreković)
04.10.2014, 19:30

Na akademiji i ministar Verbić

č: | fb:

Tehnička škola u Valjevu obeležava 75 godina rada, a na svečanoj akademiji, sa prigodnim programom “Prelistavanje školskog albuma”, bio je i ministar prosvete Srđan Verbić, saopšteno je iz te ustanove.

Verbić je izrazio zadovoljstvo kvalitetom nastave, kao i opremljenošću radionica i kabineta za stručne predmete. Gost je bio i Darko Lihteneeker, koordinator za nastavu Ministarstva prosvete Slovenije, koji je istakao kako je uočljiv stalni napredak u nastojanjima da se Tehnička škola opremi slično školama u Evropi.

Ministar Verbić u Tehničkoj

Ministar Verbić u Tehničkoj (Foto: Vita Emreković)

I u ovoj školskoj godini 18 učenika valjevske škole boravi u Velenju, u Sloveniji, gde pohađa nastavu, a diploma tamošnjeg Školskog centra omogućiće ima studije u zemljama EU. Taj projekat se odvija u saradnji sa fabrikom Gorenje – Valjevo.

Sinoć je promovisan novi broj školskog lista “Mladi tehničar”. Povodom obeležavanja 75 godina, priređeno je i nekoliko tematskih priredbi, a otvoren je i Školski muzej sa stalnom postavkom.

Prošlog vikenda u Valjevu se družilo četvoro đaka prve generacije Tehničke škole, rođenih 1931, koji su posetili i g. Dragana Simića (1924), jednog od svojih profesora. “Sa nama su bila naša deca i unučad, više njih nego nas”, rekao je Kolubarskim.rs g. Urošević, rodom iz Brežđa, koji živi u Smederevskoj Palanci.

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 43 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara