Pao krov na automobile (foto: Kolubarske.rs)
Pao krov na automobile (foto: Kolubarske.rs)
19.07.2023, 21:41

Olujni vetar odneo krov, obarao drveće, oštećeni automobili

č: | fb:

Olujni vetar, koji je dostizao brzinu od 70 kilometara na čas, nosio je krovove i obarao drveće u Valjevu. Prema prvim informacijama u toku večeri bilo je preko 30 intervencija, više od polovine u užem delu grada.

 

Sa stambene zgrade u Čačanskoj ulici olujni vetar je odneo limeni krov koji je pao na tri parkirana automobila. Pričinjena je velika materijalna šteta. 

Pao krov na automobile

Pao krov na automobile (Foto: Kolubarske.rs)

 

Kako saznajemo, večeras je pet ekipa vatrogasno-spasilačke jedinice bilo na terenu. Najviše intervencija je bilo na Petom puku, u naseljima Kolubara 2 i Zbratimljeni gradovi, u Petnici... Drveće je palo na nekoliko automobila i saobraćajnice, a prema rečima vatrogasaca oštećeno je i nekoliko dalekovoda što je izazvalo manje požare. Pojedini delovi grada ostali su bez  struje.

 

Nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je oko 20 časova Valjevo. Prema podacima valjevske meteorološke stanice olujni vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na čas, za 40-ak minuta palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom. Maksimalna temperatura danas u Valjevu bila je 35 stepeni, dok je u 21 čas, nakon nevremena koje je zahvatilo Valjevo, izmereno 20 stepeni.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 19 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara