Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
22.08.2023, 09:17

Poreska uprava zatvorila pet objekata za vreme trajanja Tešnjarskih

č: | fb:

Inspektori Poreske uprave Republike Srbije zatvorili su pet ugostiteljskih objekata u Valjevu za vreme trajanja Tešnjarskih večeri zbog neizdavanja fiskalnih računa, objavljeno je na sajtu Poreske uprave Republike Srbije.

 

Kako je navedeno, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvilu u Nišu, Tešnjarskim večerima u Valjevu i Danima piva u Zrenjaninu izvršeno je 19 kontrola, i usled utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti. U Guči i Valjevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva.

 

"Inspektori Poreske uprave Republike Srbije kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja u skladu sa propisima koji se odnose na novi model eFiskalizacije. Ovim kontrolama, tokom ove godine, obuhvaćeni su i obveznici koji su uzeli učešće na brojnim turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama", navodi Poreska uprava.

 

Kontrolama su, između ostalih, obuhvaćene manifestacije u Beogradu - Beogradska zima, Burger fest, Beer Fest, Music Week, BG Noćni market, kao i sajmovi automobila, knjiga i kozmetike, Kačarevu - Slaninijada, Turiji - Kobasicijada, Novom Sadu -Sajam knjiga, Međunarodni poljoprivredni sajam, Festival vina Interfest, Erdeviku - Kulenijada, Temerinu -Pasuljijada, Vrnjačkoj Banji -Love Fest, Zrenjaninu -Dani piva, Valjevu -Tešnjarske večeri, Guči - Sabor trubača i Nišu -Nišville Jazz Festival.

 

Na ovim manifestacijama izvršene su 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja i zbog utvrđenih nepravilnosti neizdavanja fiskalnih računa u 66 slučajeva izrečena je zakonska mera zabrane obavljanja delatnosti.

 

"Poreska uprava, zahvaljujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Republici. Na taj način, uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti je da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze".

 

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 3 sati 33 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 10 sati 8 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...