Apoteka Vegafarma (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Apoteka Vegafarma (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
23.08.2023, 06:47

"Vegafarma" zakupac poslovnog prostora Apotekarske ustanove

č: | fb:

Poslovni prostor, koji je koristila Apotekarska ustanova "Valjevo", pet lokala u Valjevu i po jedan u Ljigu i Osečini, dati su u zakup Apotekarskoj ustanovi "Vegafarma" iz Valjeva po ceni od 733.200 dinara mesečno.

 

Na oglas za izdavanje u zakup poslovnog prostora radi obavljanja apotekarske delatnosti, koji je gradska Komisija za davanje poslovnog prostora u zakup raspisala u maju ove godine, pored  valjevske "Vegafarme", javila se Apotekaska ustanova "Benu" iz Beograda, koja je deo međunarodne kompanije Phoenix iz Nemačke, koja je ponudila 676.879 dinara mesečne zakupnine za sve poslovne prostore.   

 

U ponudi su bili poslovni prostor u prizemlju površine 300 kvadrata u sastavu Doma zdravlja; u Ulici Vuka Karadžića, u prizemlju stambene zgrade, površine 125 kvadrata; poslovni prostor u Karađorđevoj ulici 101, u sastavu stambeno-poslovne zgrade, površine 143 kvadrata; poslovni prostor u Pasterovoj ulici površine 221 kvadrat; poslovni prostor u sastavu zgrade zdravstva u Ulici vladike Nikolaja površine 32 kvadrata.

 

Pored lokala u Valjevu, u ponudi su bili poslovni prostor u Ljigu, u sastavu stambeno-poslovne zgrade u Ulici vojvode Mišića, površine 132 kvadrata i u Osečini, u sastavu stambeno-poslovne zgrade u Ulici cara Lazara, lokal površine 107 kvadrata.

 

Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi, ugovor sa Apotekarskom ustanovom "Vegafarma" biće potpisan do kraja ove sedmice.

 

Podsetimo, gradsko rukovodstvo je odluku o davanju u zakup poslovnog prostora, koji je koristila Apotekarska ustanova "Valjevo", donelo nakon neuspelog javnog poziva za davanje koncesije za obavljanje apotekarske delatnosti. 

 

Posle problema u vezi sa funkcionisanjem državne Apotekarske ustanove "Valjevo", od marta 2020. godine u Valjevu nije postojala dežurna apoteka, a građani su posle 23 časa morali da odlaze u druge gradove da bi se snabdeli lekovima, sve do pre tri meseca kada je "Vegafarma" odlučila da njihova apoteka, koja se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja, bude otvorena 24 časa. 

 

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 5 sati 19 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 11 sati 54 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...