Prostorije SSP u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Prostorije SSP u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
30.08.2023, 09:02

Stranka slobode i pravde o Vučićevim neispunjenim obećanjima

č: | fb:

Stranka slobode i pravde podseća na obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je dao u Valjevu pre četiri meseca, tražeći njegovu odgovornost zbog neispunjenih obaćenja.

 

"Više od četiri meseca je prošlo od kada je uvaženi predsednik otvorio fabriku Bizerba. "Naoružan" dobrim raspolozenjem, uz osmeh, predsednik je tom prilikom, "pompezno" najavio milione i milione evra investicija. Poput Don Kihota naoružanog zarđalim oklopom, u slučaju presednika naoružanog zarđalim obećanjima, presednik je nastavio "avanturu" zvanu obećaj, a ne ispuni", navodi u saopštenju za javnost Stranka slobode i pravde.

 

Podsećaju na najvažnija presednikova obećanja: 90 miliona evra za rekonstrukciju regionalne bolnice i idejni projekat koji će biti završen do jula meseca, 15 milona evra za halu sportova, gas koji treba da stigne do Valjeva, ali prvo u "Bizerbu" i "Hansgrohe".

 

"Podsećanja radi, još 2017. godine Vlada Srbije je opredelila 5,3 milijarde dinara, oko 45 miliona evra, za obnovu i unapređenje objekata javne namene u javnoj svojini. Grad Valjevo je odmah te 2017. godine raspisao javnu nabavku za projektovanje, ali je isti tender povučen i obustavljen 2018, a krajem novembra iste godine posao izrade projekta rekonstrukcije bolnice, vredan oko 50 miliona dinara, poverava se beogradskoj firmi "Mašinoprojekt kopring". Međutim ugovor je raskinut i pored toga što je veći deo projekta završen, pa je raspisana nova javna nabavka za izradu projektne dokumentacije. Jul dođe i prođe, a mi ne znamo da li je idejni projekat rekonstrukcije bolnice završen ili ne, a o početku radova tek da ne govorimo", navodi Stranka slobode i pravde i zaključuje:

 

"Kao Don Kihot opsednut viteškim idealima, presednik je "opsednut" davanjem obećanja ne mareći ni najmanje što ni jedno obećanje nije ispunio. Ruku na srce, možda i nema vremena jer se kao i don Kihot i predsednik Vučić bori sa raznim "vetrenjačama" sa ciljem da "ubere" još koju godinu vlasti. Od obećanja se ne živi! Posle neispunjenih obećanja sledi odgovornost!".

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 19 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara