Gradska deponija (foto: Kolubarske.rs)
Gradska deponija (foto: Kolubarske.rs)
09.10.2023, 10:20

Požar na valjevskoj deponiji stavljen pod kontrolu

č: | fb:

Požar koji je izbio oko ponoći na gradskoj deponiji na periferiji Valjeva je stavljen pod kontrolu, rečeno je Kolubarskim.rs u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Valjevu.

 

Prema prvim informacijama požar nije zahvatio veliku površinu, od oko jednog hektara, ali je "otišao u dubinu što je značajno otežavalo gašenje".

 

Kako nam je rečeno, vatrogasnoj ekipi, koja je ubrzo nakon dojave da je izbio požar na deponiji bila na licu mesta sa osam vatrogasnih vozila i 20 vatrogasaca, priključili su se i radnici Vidraka sa svoje tri cisterne i građevinskim mašinama, kao i radnici JKP Vodovod.

 

Nad gradskom deponijom i delom Valjeva još uvek je gust dim.

 

Podsetimo, gradska deponija, koja je 1990. godine formirana na površini od oko šest hektara kao privremena i koja je odavno premašila planirani kapacitet od 1000 kubika, je gorela i sredinom jula prošle godine.

 

Probem sa "privremenom" gradskom deponijom trebalo bi da bude rešen 2025. godine kada bi, prema najavama, trebalo da bude završena izgradnja Regionalne deponije Kalinić.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 19 sati 4 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara