Predškolci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Predškolci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
08.10.2014, 14:05

Karneval princeza, kauboja, dobrih vila...

č: | fb:

Treći dan "Dečje nedelje" bio je u znaku dečjeg karnevala učenika osnovne škole „Andra Savčić“ ulicama grada. Mališani su veseli, šareni, maskirani, skretali pažnju sugrađana, dok su uživali u trenutku prerušavanja. „Lepo je biti makar i jedan čas dobra vila“, rekla mi je uz čaroban osmeh „dobra vila“. Strogi glas dobaci – „a još lepše je biti policajac“, uz zanimljivo pojašnjenje – „svi ga se plaše!“  Kauboj je odmahnuo rukom – „ja te se ne plašim!“ Pored simpatičnih i duhovitih kometara mališani su danas bili maštoviti, kreativni, veseli... bezbrižni.

Dečja nedelja

Dečja nedelja (Foto: Đorđe Đoković)

I danas u okviru manifestacije „Dečja nedelja“ u „maloj školi muzike“, koncerti je održao Kvartet MISS, dok je u osnovnoj školi "Sestre Ilić“ održan okrugli sto „Škola kao porodica“ na kome su učestvovali predstavnici đačkih parlamenata svih osnovnih škola Valjeva.

Dečja nedelja

Dečja nedelja (Foto: Đorđe Đoković)

U 16.30 i u 18.00 časova na velikoj sceni Centra za kulturu, Puls teatar iz Lazarevca odigraće predstavu „San letnje noći“. Reč je o poklon predstavi grada Valjeva za učenike drugog razreda osnovnih škola i za srednjoškolce. 

Dečja nedelja

Dečja nedelja (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 14 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara