Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić
Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić
29.11.2023, 12:27

Kupovina uz note učenika muzičke škole

č: | fb:

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzička škola "Živorad Grbić".

 

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, "Europrom" je, sa ciljem promovisanja pravih vrednosti, kao i promocije mladih, talentovanih ljudi, i stvaranja prijatnog ambijenta za kupce, odlučio da snimci nastupa učenika muzičke škole "Živorad Grbić" budu emitovani u dva supermarketa - u Eurocentru i u Železničkoj ulici.

 

- Svedoci smo jednog vremena u kom je sistem vrednosti iskrivljen, a generacije koje dolaze su dosta izložene negativnim informacijama, okružene negativnom klimom, u prvi plan se ističu loši primeri o kojima se najviše priča i piše. Možda je najzdraviji način da se sa svim tim borimo tako što će svako od nas u nekom svom polju delovanja dati doprinos da se radi upravo suprotno, da ističemo dobre primere, da podržavamo lepe priče stvarajući pozitivnu klimu i zdrav ambijent i da na taj način menjamo sistem vrednosti - rekla je Bojana Perić, direktorka marketinga kompanije "Europrom".

 

Bojana Perić

Bojana Perić

Ona je dodala da veruje da će kroz ovaj projekat uspeti da naprave lepši ambijent ovog decembra i da će nacrtati mnoge osmehe te da će naši sugrađani uživati u ambijentu dva objekta "Europroma". Uz zahvalnost Muzičkoj školi, Perić je poručila da "trgovina nikada nije zvučala tako dobro, kao što će zvučati ovog decembra".

 

Direktorka muzičke škole Suzana Radovanović Perić je kazala da Muzička škola "Živorad Grbić" sa "Europrom"-om sarađuje godinama unazad i da je ova valjevska kompanija čest donator škole, pre svega kada su u pitanju internacionalna takmičenja na kojima škola predstavlja, ne samo kulturni život škole, nego i kulturni život Valjeva. Prema njenim rečima, tokom te saradnje, kompanija je imala priliku da bliže upozna sve aktivnosti valjevske muzičke škole, koja postoji skoro 70 godina, i da u toj instituciji prepozna potencijal koji može bitno da kreira i kulturnu i društvenu klimu grada Valjeva.

 

- Naša želja je da se kroz muzičko obrazovanje izgradi jedno kvalitetnije, obrazovanije, plemenitije, i u svakom smislu kreativnije društvo koje će sutra voditi grad Valjevo. Svi mi koji radimo u muzičkoj školi svesni smo širokog spektra dobrih osobina i vrlina koje muzika razvija u deci i odraslima. Međutim, zbog nekog elitističkog imidža muzičke škole, i umetnosti uopše, veliki broj građana doživljava umetničku muziku i sve ono što se radi u muzičkoj školi kao nešto što je prijemčivo samo jednom manjem broju naših sugrađana -  rekla je Radovanović Perić i dodala da na sreću postoje i oni koji razmišljaju drugačije, a među njima je i kompanija "Europrom" koja smatra da upravo sve te vrednosti koje škola gradi kroz muzičko obrazovanje treba da se plasiraju i van muzičke škole i da predstave osnovnu misiju škole, a to je da se gradi kulturnije i kvalitetnije društvo.

Suzana Radovanović Perić

Suzana Radovanović Perić

 

Najavila je da će se u objektima Europroma, tokom decembra, slušati numere sa najposećenijih, pa i najvoljenijih koncerata, a to su novogodišnji, vaskršnji i tematski koncerti škole.  

 

- Pored klasične muzike, slušaće se filmska, popularna, evergrin muzika, svakako i nacionalna zahvaljujući našem odseku srpskog tradicionalnog pevanja. Sugrađani, koji će u decembru pazariti u objektima "Europroma", imaće priliku da čuju naše najbolje soliste, ansambl škole, kao i profesore. Takođe, imaće priliku i da uživaju u notama našeg orkestra Feniks - rekla je Suzana Radovanović Perić, direktorka muzičke škole, i zaključila da će to biti prilika da se sugrađani uvere da su note učenika muzičke škole vredne za ceo grad.

 

"Europrom" će, nastavljajući dobru saradnju sa muzičkom školom "Živorad Grbić", izdvojiti sredstva za kupovinu garderobe za jedan deo školskih ansambala, tako da će "učenici lepo zvučati, ali i još lepše izgledati".

 

Aktuelno

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 2 sati 54 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...

Sajam zapošljavanja (arhiva) (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 53 minuta

Sajam zapošljavanja na Gradskom trgu

Sajam zapošljavanja u Valjevu biće organizovan u petak, 20. septembra u 12 časova na Gradskom trgu u Valjevu, saopštila je Filijala Valjevo Nacionalane službe za zapošljavanje. Na sajmu će...