Sednica Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
10.10.2014, 09:58

Većnici prihvatili cenu grejanja za bolnicu

č: | fb:

Opšta bolnica u Valjevu od ove grejne sezone biće priključena na Gradsku toplanu, a cena grejanja, za obračun po potrošnji, iznosiće šest dinara po kilovat – času uz fiksni deo od 26 dinara po metru kvadratnom, odlučili su na današnjoj sednici gradski većnici. „Ovo je značajno rešenje sa ekonomskog i ekološkog aspekta“, poručio je gradonačelnik Stanko Terzić i dodao da će priključkom novog korisnika na daljinski sistem grejanja Toplana oprihodovati 14 miliona dinara.

Obrazlažući ustupak koji je učinjen Opštoj bolnici, odobravanjem niže cene grejanja, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je naglasio da je korekcija cene fiksnog dela učinjena jer se radi o velikom potrošaču, tačnije površini od preko 28.000 metara kvadratnih. „Ovim rešenjem približavamo se kraju pregovorima, koji traju skoro godinu dana, tako da će se bolnica konačno priključiti na magistralni toplovod, koji je inače specijalno građen za bolnicu iz donacije vlade Češke od 600.000 evra“, rekao je Žarko Kovač.

Gradski većnici su usvojili predlog da novi predsednik komisije, koja će utvrđivati osnov i visinu naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica, bude odbornik Ljubomir Bradić. Uz ovu odluku na današnjoj sednici Gradskog veća zaključeno je da će se u narednom periodu posvetiti daleko veća pažnja radu azila i uklanjanja pasa lutalica sa gradskih ulica. Jedan od razloga jeste i da bi se sprečile velike zloupotrebe prilikom naknade štete nastale ujedom pasa lutalica. Žarko Kovač objašnjava da od 13 miliona dinara, koliki je ukupno opredeljen iznos u gradskoj kasi za isplatu šteta, 3,5 miliona dinara je izdvojeno za obeštećenje onih koje su ujeli psi lutalice. „Uočeno je da su ista lica, članovi istih porodica i iz istog kraja često na meti pasa lutalica i tuže grad ili Vidrak sa naknadu štete. Ne želimo više zloupotrebu budžetskih sredstava“, poručio je zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

Aktuelno

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 1 dan 9 sati

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 44 minuta

Bez vode Gornja Grabovica

Zbog radova na izradi vodovodnog priključka, u četvrtak, 19.09.2024. godne, od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači u Gornjoj Grabovici. Zahvaljujemo se na strpljenju i...