Duvan čvarci (foto: Đorđe Đoković)
Duvan čvarci (foto: Đorđe Đoković)
10.10.2014, 22:19

Festival duvan čvaraka

č: | fb:

Deveti po redu Festival duvan čvaraka biće održan sutra uz učešće preko 50 mesara, pretežno iz Valjeva i okoline. Kao i prethodnih godina na ovom jedinstvenom festivalu  čvaraka  mesari će se takmičiti u pripremanju duvan čvaraka. Ove godine Organizacioni odbor Festivala je, u dogovoru sa proizvođačima i prodavcima, odlučio da cena čvaraka bude najviše 1000 dinara.

Dragica Čanković, Đorđe Milanović i Veseljko Belušević

Dragica Čanković, Đorđe Milanović i Veseljko Belušević (Foto: Đorđe Đoković)

Veseljko Belušević, član Organizacionog odbora kaže da će mast koja bude istopljena prilikom pripreme čvaraka, po dogovoru sa učesnicima, biti donirana, a naknadno će biti odlučeno i kome”.

Đorđe Milanović, predsednik Organizacionog odbora Festivala je najavio program, koji  počinje već u 7 časova potpaljivanjem oranija. “U 10 časova je prodajna izložba, a svečano otvaranje festivala je zakazano za podne. Nakon otvaranja sledi kulturno – umetnički program u kome učestvuju „Abrašević“, „Krušik“, „Đerdan“, „Izvor“, Etno grupa „Kolubarke“ i Horić „Srculence“. U 14 časova koncert Mirjane Aleksić zvezde Granda, dok je proglašenje pobednika  u 15.30 časova. I na kraju u čast pobednika biće održan koncert Milana Topalovića Topalka u 16.00 časova na platou Centra za kulturu, dok će oranije i takmičarski deo biti sa druge strane Kolubare”, najavljuje Milanović.

Izložbeno prodajni i kulturno zabavni deo festivala biće održan na platou Centa za kulturu. Iz gradske kase za ovogodišnji Festival duvan čvaraka izdvojeno je blizu million dinara.

Aktuelno

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 18 sati 36 minuta

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 49 minuta

Bez vode Gornja Grabovica

Zbog radova na izradi vodovodnog priključka, u četvrtak, 19.09.2024. godne, od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači u Gornjoj Grabovici. Zahvaljujemo se na strpljenju i...