Manastir Pustinja (foto: www.tov.rs)
Manastir Pustinja (foto: www.tov.rs)
11.10.2014, 18:04

Pronađena nestala monahinja

č: | fb:

Monahinja (62) iz manastira Pustinja, kod Poćute, nestala juče, pronađena je jutros oko 9.00 sati, potvrđeno je Kolubarskim.rs u policiji. Njen nestanak prijavljen je sinoć oko 22.00 sata pošto se nije vratila u manastir iz kojeg je otišla juče ujutru. Teren oko manastira, kao i atar sela Vujionovača, pretraživan je juče bezuspešno.

Pozvani su i spasioci Gorske službe spasavanja, čiji je pas Šiba, u jami dubokoj oko 12 metara, pronašao monahinju. Ona se u manastiru Pustinja, prema saznanjima Kolubarskih.rs, nalazi od svoje 14-te godine, a rodom je iz sela na padinama Povlena, što upućuje na pretpostavku da nije zalutala.

Srećom, nije ozbiljnije povređena, samo je ugruvana. „Dobro je, trenutno se odmara“, rečeno nam je u manastiru Pustinja, čije malobrojno sestrinstvo godinama vodi igumanija Nina (Simić). U spasavanju monahinje učestvovali su i članovi Kluba za borilačke i ekstremne sportive “Soko” iz Požege, kao i meštani.

Ovo je dokaz više opravdanosti postojanja GSS u Valjevu, o čemu je postojala ideja speleologa i alpiniste Ivana Nastića iz Kluba mladih istraživača “Vladimir Mandić Manda”, kao i prethodnog direktora ZC, prim. dr Ilije Tripkovića, koja, međutim, nije realizovana.

 

 

Aktuelno

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 1 dan 9 sati

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 59 minuta

Bez vode Gornja Grabovica

Zbog radova na izradi vodovodnog priključka, u četvrtak, 19.09.2024. godne, od 8 do 12 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači u Gornjoj Grabovici. Zahvaljujemo se na strpljenju i...