Brza saobraćajnica (foto: GrO SNS)
Brza saobraćajnica (foto: GrO SNS)
27.05.2024, 07:05

SNS: Pet razloga koji čine Valjevo još boljim - brza saobraćajnica

č: | fb:

Da li znate da je životni san mnogih Valjevaca nedavno ostvaren? Brza saobraćajnica od životnog je značaja za opstanak Valjeva, za njegov razvoj, život i budućnost. Njeno povezivanje sa auto-putem "Miloš Veliki" će uskoro biti realizovano.

 

Na zadovoljstvo građana Valjeva i stanovnika zapadne Srbije, za saobraćaj je otvorena deonica brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac do petlje "Divci", ukupne dužine 12 kilometara.

Brza saobraćajnica

Brza saobraćajnica (Foto: GrO SNS)

 

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac su u toku, a dužina ove deonice je 18, 3 kilometra, sa po dve trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

 

Izgradnja Južne obilaznice oko Valjeva u dužini od približno pet kilometara realizovaće se u dve faze. Prvi deo u dužini od oko 2,2 kilometra, kojim je predviđena petlja na priključenje sa budućom brzom saobraćajnicom Iverak-Lajkovac i drugi deo obilaznice u dužini od oko 2,8 kilometara, sa planiranom regulacijom reke Kolubare.

 

Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije, Valjevo će brzom saobraćajnicom postati centar zapadne Srbije.

Brza saobraćajnica

Brza saobraćajnica (Foto: GrO SNS)

 

Obećali smo i ispunili.

 

Da radimo i da gradimo. Za Valjevo sutra!

Aktuelno

Medvednik (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post Pre 1 sati 52 minuta

Ko se "igra" sa zaštitom valjevskih planina

U svim Prostornim Planovima Republike Srbije, počev od 1996. godine, valjevske planine se planiraju za zaštitu. I u najnovijem Prostornom Planu za zaštitu od 2021-2035. godine su planirani...  · 1 komentar