Subvencije za energetsku efikasnost (foto: GrO SNS)
Subvencije za energetsku efikasnost (foto: GrO SNS)
28.05.2024, 07:06

SNS: Pet razloga koji Valjevo čine još boljim

č: | fb:

Višedecenijski problem aerozagađenja u Valjevu šaljemo u prošlost. Zaključak Vlade Republike Srbije da se gasovod produži do gradske "Toplane" i "Krušika", umnogome će doprineti rešavanju problema zagađenosti vazduha u Valjevu. Valjevci će konačno prodisati punim plućima – za Valjevo sutra!

 

Irena Vujović i Lazar Gojković

Irena Vujović i Lazar Gojković (Foto: GrO SNS)

Problem kvaliteta vazduha je globalni problem i naša zajednička briga. Shodno tome, ne bežimo od problema, već se trudimo da preduzmemo mere koje će obezbediti kvalitetniji vazduh u našem gradu.

 

Jedan od najbitnijih projekta za smanjenje aerozagađenja na kome radimo je gasovod Beograd- Valjevo-Loznica. U toku su radovi u Popučkama, gde su cevi postavljene do Privredne zone, tačnije do novih fabrika.

Postavljanje cevi u Privrednoj zoni

Postavljanje cevi u Privrednoj zoni (Foto: GrO SNS)

 

Problem individualnih ložišta rešavamo i kroz subvencije za energetsku efikasnost. Do sada je subvencionisano oko 600 domaćinstava, ulagano je u šest osnovnih škola i četiri stambene zgrade, a u ovoj godini ćemo subvencionisati građane i nabaviti oko 500 kotlova.

 

Uz pomoć Vlade Republike Srbije, rekonstruisali smo kotlarnicu u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić", a u poslednje tri godine smo uložili mnogo novca, kako bismo našim sugrađanima obezbedili čistiji vazduh. Od rekonstrukcije kotla u gradskoj "Toplani", prelaska sa mazuta na komprimovani gas, proširenja toplovodne mreže i priključenje javnih ustanova - Zavoda za javno zdravlje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Istorijskog arhiva. Uradili smo dve kontejnerske kotlarnice na komprimovani gas u Suvoborskoj ulici i u Novom naselju, a uskoro ćemo uraditi i treću kontejnersku kotlarnicu u Brđanima i time povezati OŠ "Milovan Glišić" i vrtić.

Radovi u Popučkama

Radovi u Popučkama (Foto: GrO SNS)

 

Nastavljamo dalje, a sve sa ciljem da značajno smanjimo zagađenje vazduha u Valjevu. Za čistiji vazduh, za Valjevo sutra!

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 38 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara