Subvencije za energetsku efikasnost (foto: GrO SNS)
Subvencije za energetsku efikasnost (foto: GrO SNS)
28.05.2024, 07:06

SNS: Pet razloga koji Valjevo čine još boljim

č: | fb:

Višedecenijski problem aerozagađenja u Valjevu šaljemo u prošlost. Zaključak Vlade Republike Srbije da se gasovod produži do gradske "Toplane" i "Krušika", umnogome će doprineti rešavanju problema zagađenosti vazduha u Valjevu. Valjevci će konačno prodisati punim plućima – za Valjevo sutra!

 

Irena Vujović i Lazar Gojković

Irena Vujović i Lazar Gojković (Foto: GrO SNS)

Problem kvaliteta vazduha je globalni problem i naša zajednička briga. Shodno tome, ne bežimo od problema, već se trudimo da preduzmemo mere koje će obezbediti kvalitetniji vazduh u našem gradu.

 

Jedan od najbitnijih projekta za smanjenje aerozagađenja na kome radimo je gasovod Beograd- Valjevo-Loznica. U toku su radovi u Popučkama, gde su cevi postavljene do Privredne zone, tačnije do novih fabrika.

Postavljanje cevi u Privrednoj zoni

Postavljanje cevi u Privrednoj zoni (Foto: GrO SNS)

 

Problem individualnih ložišta rešavamo i kroz subvencije za energetsku efikasnost. Do sada je subvencionisano oko 600 domaćinstava, ulagano je u šest osnovnih škola i četiri stambene zgrade, a u ovoj godini ćemo subvencionisati građane i nabaviti oko 500 kotlova.

 

Uz pomoć Vlade Republike Srbije, rekonstruisali smo kotlarnicu u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić", a u poslednje tri godine smo uložili mnogo novca, kako bismo našim sugrađanima obezbedili čistiji vazduh. Od rekonstrukcije kotla u gradskoj "Toplani", prelaska sa mazuta na komprimovani gas, proširenja toplovodne mreže i priključenje javnih ustanova - Zavoda za javno zdravlje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Istorijskog arhiva. Uradili smo dve kontejnerske kotlarnice na komprimovani gas u Suvoborskoj ulici i u Novom naselju, a uskoro ćemo uraditi i treću kontejnersku kotlarnicu u Brđanima i time povezati OŠ "Milovan Glišić" i vrtić.

Radovi u Popučkama

Radovi u Popučkama (Foto: GrO SNS)

 

Nastavljamo dalje, a sve sa ciljem da značajno smanjimo zagađenje vazduha u Valjevu. Za čistiji vazduh, za Valjevo sutra!

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 32 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara