Mali, Vučuć, Gojković (foto: GrO SNS)
Mali, Vučuć, Gojković (foto: GrO SNS)
29.05.2024, 07:01

SNS: Pet razloga koji Valjevo čine još boljim - Privredna zona

č: | fb:

Naš najveći kapital jesu ljudi, koji danas veruju u svoju budućnost u Valjevu. Uložili smo 865 miliona dinara u Privrednu zonu i stvorili uslove za dolazak novih investitora – za Valjevo sutra!

Kamen temeljac za privrednu zonu

Kamen temeljac za privrednu zonu (Foto: GrO SNS)

 

Uredili smo Privrednu zonu, što je bio preduslov za dolazak novih investitora i obezbedili bolju budućnost našim sugrađanima. U Valjevu su otvorene tri nove fabrike: Hansgrohe, Bizerba i Hisense.

 

Bizerba Valjevo

Bizerba Valjevo (Foto: Kolubarske.rs)

Nemačka kompanija "Bizerba" jedna je od vodećih svetskih proizvođača vaga i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja u tehnologiji vaganja, sečenja i etiketiranja proizvoda. Investirano je više od 33 miliona evra i otvoreno više od 300 novih radnih mesta.

Hansgrohe

Hansgrohe (Foto: GrO SNS)

 

Kompanija "Hansgrohe" sa sedištem u Nemačkoj, osnovana je davne 1901. godine. Dugogodišnju istoriju kompanije obeležile su brojne inovacije, kao što su patentiranje prvog ručnog tuša sa više programa, a svoje proizvode plasira u 150 zemalja. Fabrika u Valjevu je izgrađena za samo godinu i po dana, na površini od 13 hektara. Investirano je više od 85 miliona evra i otvoreno više od 1000 radnih mesta.

Otvaranje Hisense

Otvaranje Hisense (Foto: GrO SNS)

 

U projekat izgradnje nove fabrike "Hisense Europe", koja je smeštena pored postojeće dve u blizini pruge Beograd-Bar, uloženo je 45 miliona evra, što je bila najveća investicija u Srbiji 2023. godine, a otvoreno je više od 1020 radnih mesta. U fabrici koju iz korporacije Hisense, u čijem sastavu posluje Gorenje nazivaju "Valjevo 3", proizvode se rashladni "sajd-baj-sajd" uređaji najnovije generacije, tzv. američki frižideri, namenjeni za izvoz na zahtevna evropska tržišta.

 

Interesi naših sugrađana jesu i biće uvek na prvom mestu, a svi naši napori usmereni su ka kreiranju bolje i lepše budućnosti za sve naše građane. Nastavljamo dalje, za bolju budućnost naših sugrađana, za Valjevo sutra!

Aktuelno

Medvednik (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post Pre 2 sati 9 minuta

Ko se "igra" sa zaštitom valjevskih planina

U svim Prostornim Planovima Republike Srbije, počev od 1996. godine, valjevske planine se planiraju za zaštitu. I u najnovijem Prostornom Planu za zaštitu od 2021-2035. godine su planirani...  · 1 komentar