Konvenciji koalicije Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Konvenciji koalicije Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
30.05.2024, 10:06

Ujedinjeno Valjevo može: Izađite i glasajte, donesite Valjevu svanuće

č: | fb:

"Izađite i glasajte 2. juna, donesite Valjevu svanuće", poručeno je sinoć na završnoj izbornoj konvenciji koalicije "Ujedinjeno Valjevo može-Svanuće" u holu Centra za kuluturu u Valjevu.

 

Ovom zvaršnom predizbornom skupu, pored lokalnih lidera šest partija članica koalicije. prisustvovali su lideri i narodni poslanici opozicionih partija koje učestvuju na lokalnim izborima.

 

Konvenciji koalicije Ujedinjeno Valjevo može

Konvenciji koalicije Ujedinjeno Valjevo može (Foto: Kolubarske.rs)

Miodrag Gavrilović, potpredsednik Demokratske stranke rekao je da je Valjevo izvor novih vrednosti, da u Valjevu dolazi svanuće i da ovde izvire jedan novi način vođenja politike i biće primer za sve u Srbiji.

 

"Ono što je Valjevo uradilo u poslednja dva meseca nije postojalo u istoriji političkog života u Srbiji i zato Valjevo treba da bude ponosno što ima jednu ozbiljnu alternativu za koju mogu da glasaju, a to su odgovorni ljudi, sa znanjem koji su pokazali da mogu i da umeju da rade i stvaraju, i zato treba sa osmehom da izađu na izbore i glasaju listu Svanuće", poručio je Gavrilović.

 

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić na N1 da njihov odbor u Valjevu, koji izlazi na lokalne izbore, neće pobediti, Gavrilović kaže da u politici, kao i u životu, uvek morate da verujete. "Jer kada verujete i pred sobom imate plan, a u Valjevu su to pokazali, onda nema razloga da bude drugačije, nego pobeda. U Valjevu će svanuti nego šta", zaključio je Gavrilović.

 

Miloš Parandilović, predsednik stranke Novo lice Srbije je rekao da Valjevo ima najizglednije šanse da obori vlast Srpske napredne stranke te da je krajnje vreme da Valjevu svane.

 

"Dvanaest godina lobotomije, dvanaest godina iživljavanja Aleksandra Vučića, Andreja Vučića, Ane Brnabić, Siniše Malog, Darka Glišića... Mislim da je došlo vreme za kraj, došlo je vreme da se kartel obara. Mislim da Valjevci i Srbi uopšte nemaju kud više nazad, da je odavde pobeglo sve što je vredelo, a da oni i dalje pokušavaju da i ovo malo dobre dece što je ostalo u ovoj zemlji da ih svojim nepružanjem prilike oteraju iz ove zemlje. Iz Srbije ne odlaze ljudi zbog toga što su besni, odlaze jer u Srbiji nemaju perspektivu, jer se u ovoj zemlji ne cene obrazovanje, znanje, posvećenost, marljivost, ovoj zemlji trebaju poltroni i botovi. Odlaze jer je ova zemlja postala mafijaška tvorevina, a Aleksandar Vučić poslednji diktator u Evropi... Komesari SNS šire strah po Srbiji i ubeđuju narod kako su promene nemoguće. Poslednje je vreme da se odbranimo, da pružimo otpor kartelu, da kažemo da ovaj grad i ova zemlja nisu ničija privatna prćija i da pokažemo da su promene moguće", rekao je Parandilović.

 

Konvenciji koalicije Ujedinjeno Valjevo može

Konvenciji koalicije Ujedinjeno Valjevo može (Foto: Kolubarske.rs)

Marina Mijatović, poslanica u Skupštini Srbije je kazala  da je najbitnije to što su se partije u Valjevu ujedinile i da je to mnogo veća snaga koja će doneti mnogo veće rezultate nego na prethodnim izborima.

 

"Drago nam je da vidimo da postoji jedna jedinstvena koalicija sa jedinstvenim programom i stavom, i zato mislim da ćemo uspeti da skinemo ovu vlast ovde sa lokala i da će Valjevo biti primer da možemo i da smo mnogo jači kada smo zajedno", rekla je Mijatović.

 

Uroš Đokić, poslanik i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije, je izjavio da je Valjevo prvi grad u Srbiji koji je shvatio neophodnost udruživanja opozicije i neophodnost da se nađe na jednoj izbornoj listi i na jednoj strani, a to je strana građana.

 

"Mi već odavno imamo situaciju da Valjevom ne upravljaju Valjevci i da se političke odluke koje se tiču građana Valjeva donose van ovog grada, i opozicija je u Valjevu konačno shvatila da smao ujedinjeno može da promeni takav trend. A da su na dobrom putu govori nam istraživanja, u koja sam ja imao uvid, u Valjevu opozicija ima blagu prednost i to jeste zadatak da iskoriste još ovo nekoliko dana do izbora i da dođu do svojih birača i još jednom ljudima kažu koliko je važno da izađu na izbore", rekao je Đokić.

Konvenciji koalicije Ujedinjeno Valjevo može

Konvenciji koalicije Ujedinjeno Valjevo može (Foto: Kolubarske.rs)

 

Kandidat za gradonačelnika Valjeva Ivan Manić rekao je da je ponosan na to kako je izgledala kampanja, za koju su mnogi smatrali da je krenula prerano a ispostvailo se da nije, te u koaliciji imaju razlog da budu optimisti.

 

"Poslednje ankete u koje smo imali uvid govore da će, ako bude relativno prosečna izlaznost u nedelju a svi se nadamo da će tako biti, 3. juna Valjevo dočekati svanuće. A to je sve što smo mi zapravo želeli. Velika zahvalnost svima koji su se uključili naročito mladim ljudima kako je kampanja odmicala. Kada smo pre nekoliko meseci krenuli, nisam mogao ni da pretpostavim da će sve biti ovako dobro. Danas smo bili u Leliću i Leskovicama, posetili smo Bukovicu, Dračić, Poćutu, Brankovinu..., i zaista dobijamo slične odgovore ljudi. Velika je odgovornost na nama da od 2. juna počnemo da oživljavamo ovaj grad onako kako smo predstavili kroz naš program. Izađite, glasajte za broj 3 i donesite svanuće svom gradu", poručio je Manić.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 16 sati 52 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara