Pokret Sad
Pokret Sad
30.05.2024, 16:50

Pokret Sad: Kako je projekat "Nevidljiva deca" postao vidljiva zloupotreba?

č: | fb:

Povodom vesti da je Viši sud u Beogradu doneo prvostepenu presudu u slučaju projekta "Nevidljiva deca", koju su objavile Kolubarske.rs, saopštenjem za javnost se oglasilo udruženje građana "Pokret Sad", u kome se navodi da je to samo još jedan dokaz o tome koliko je naprednjačka vlast u Valjevu komromitovana i koruptivna.

 

"Naime, prema toj informaciji, jedan od osuđenih je i Radoica Rstić, dosadašnji šef odborničke grupe SNS i kandidat za odbornika ove stranke na predstojećim lokalnim izborima. On je osuđen na osam meseci zatvora uslovno na tri godine zbog zloupotrebe službenog položaja u pomaganju", piše u saopštenju uz podsećanje da je projekat "Nevidljiva deca", koji je sufinansirala Evropska unija, trebalo da pruži pomoć i podršku siromašnoj deci sa smetnjama u razvoju sa seoskog područja Valjeva.

 

"Radoica Rstić je na tom projektu bio angažovan i plaćen da kao PR projekta promoviše aktivnosti koje očigledno nisu ni realizovane. Prema nezvaničnim saznanjima i ranije je 'briljirao' sa humanitarnim udruženjima. To je čovek koji učestvuje u programu za finansiranje besplatnih ekskurzija za najbolje đake grada Valjeva. U toku svog političkog delovanja je bio čak i na poziciji pomoćnika gradonačelnika Valjeva. Podsećamo građane Valjeva da je Radoica Rstić i predsednik Upravnog odbora Bolnice gde prima mesečni paušal, a gde mu je 'delokrug' rada širok, od zapošljavanja, preko nabavke opreme, do investicija...", navodi Pokret Sad.

 

Pita da li su likovi sa ovakvom istorijom upravo uslov da se nađu na listi za kandidate za odbornike koje finansiraju građani Valjeva? "Pitamo Mladena Simovića kao i sekretara GIK-a Branku Rosić kako im je ovako nešto 'promaklo', jer oni su za ovo morali znati..., nemojte nam samo iznositi 'moralne i pravne savete' jer vas neće ništa spasiti od pritiska javnosti koja ima pravo na istinu".

 

"Srpska napredna stranka je sigurno bila upoznata sa čitavim slučajem, ali joj to nije smetalo da Radoica Rstić bude šef njihove odborničke grupe u Skupštini grada Valjeva, kao što joj ne smeta da joj Rstić ponovo bude na listi kandidata za odbornike. Njima ne smeta, ali građanima Valjeva smeta. Stoga, tražimo hitno, odmah i sad obaranje liste SNS u Valjevu! Naši kandidati sa regularno završenim faklutetima, doktori, magistri, pravnici, inženjeri, ekonomisti, hemićari nisu zadovoljili kriterijume predsedika GIK-a, a ovaj lik koji je očigledna hodajuća korupcija i za koga postoje pouzdani podaci i da je fasifikovao diplomu jeste...", navodi se u saopštenju uz pitanje: Je li to Valjevo u kome želimo da nam deca odrastaju! Da li već sada možemo da pretpostavimo kako će Valjevo izgledati "dan posle sutra"?!

 

Pokreta Sad poručuje da je jedini lek protiv ovakvih opskurnih i za građane Valjeva uvredljivih pojava jeste njihov poraz na izborima.

 

"Pozivamo naše sugrađanke i sugrađane da u što većem broju izađu na izbore 2. juna i svojim glasom doprinesu da takvi ljudi ne vladaju našim gradom", navodi u saopštenju Pokret Sad.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 16 sati 55 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara