Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2024, 09:09

Skoro polovinu medijskog budžeta dobila jedna televizija

č: | fb:

Načelnik Gradske uprave Valjevo Nebojša Petronić potpisao je rešenje o raspodeli 11 miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata.

 

Komisija je ocenila da će, od 24 pristigla na konkurs, u ovoj godini iz gradskog budžeta biti sufinansirano 19 projekata iz, kako je naznačeno u konkursu, oblasti javnog informisanja.

 

U podeli novca iz budžeta Valjeva za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja, i ove godine najviše novca, ovaj put skoro polovinu ukupnih sredstava, četiri miliona dinara je dobila valjevska televizija V5 za projekat "Valjevo grad kulture", dok je televiziji Valjevo plus za projekat "Kulturno Valjevo" dodeljeno 2,5 miliona dinara.

 

Prema predlogu Komisije, i ove godine najviše odabranih za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja je iz Valjeva. Pored televizija V5 i Valjevo plus, novac za sufinansiranje projekata opredeljen je za  još 15 valjevskih preduzeća, preduzetnika i udruženja, najbrojniji su portali – devet, i za dve beogradske firme.

 

Veb portal Vamedia Slavica Savić Vujanac PR, za projekat "U susret kulturi sećanja – zanimljiva istorija grada Valjeva", dobio je 500.000 dinara.

 

Po 400.000 dinara dobili su: Radio 014 za projekat "Čuvajmo ćirilicu", Kolubarske d.o.o. osnivač Internet novina Kolubarske.rs za projekat "Crkvište – areheološki lokalitet pored stadiona Krušik", IP Radio Valjevo doo Beograd za projekat "Kulturne manifestacije grada Valjeva" i ME commpras doo Beograd, firma za proizvodnju kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televizijskog programa, osnivana 19.5.2023. godine.

 

Radio "Istočnik" pravoslavne eparhije Valjevske za projekat "Sa bogom i Hipokratom – kocka i internet – strast ili bolesti" dobio je 300.000 dinara.

 

Po 250.000 dinara dobili su: Danijela Dovečer PR za proizvodnju televizijskog programa za projekat "Bezbedno i čisto", Bojan Jovanović PR Agencija za izradu veb portala "Titan web design", osnivač portala Valjevskaposla.info, za projekat "Vazduhograf 2024", MG Gold pres, osnivač portala Valjevo na dlanu, za projekat "Lepši pogled" i Nenad Kudić PR veb portali Media art group, osnivač portala Va014. info, za projekat "Promocija valjevskog kraja kroz privredne, turističke i kulturne manifestacije i verske svetkovine".

 

Dragan Krunić PR Krunić foto Objektiva.rs za projekat "Život socijalno osetljivih populacija stanovništva 3" i Katarina Arsić PR Dizajn Razvigora Valjevo za projekat "Divčibare 2024, nekad i sad" dobili su po 200.000 dinara.

 

Po 150.000 dinara dobili su: Miloš Lazić preduzetnik Agencija za veb usluge Cyber team za projekat "Divčibare info", Slađana Stevanović PR veb portali – Patakonline za projekat "Detinjstvo bez vršnjačkog nasilja", Snežana Lazarević preduzetnik veb portali – Lagrande za projekat "Organska hrana Zarića za zdravlje Valjevaca" i Studio za ples i zabavu Studio M, Ljubiša Milutinović, preduzetnik, za projekat "Decu treba razumeti". Udruženje privrednika i poljoprivrednika Srbijanka za projekat "Doživi Valjevo" dobilo je 100.000 dinara.

 

Komisija za izbor projekata predložila je pet projekata da ne budu sufinansirani iz budžeta Valjeva: "Kulturne ustanove grada Valjeva" - UG Medijska mreža antena; "Valjevo i okolna sela" - Privredno društvo Radio Bubonja doo; "Otkrivanje bogatstva nasleđa" - Mondo INC doo; "Život bez diskriminacije", Privredno društvo Vojvoda 1914 i "Kako se ostvaruju i štite prava pacijenata", Udruženja građana Dijalog. 

 

U ovogodišnjem budžetu za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja bilo je opredeljeno 10 miliona dinara. Međutim, samo pet dana pre potpisivanja Rešenja o dodeli sredstava, iz tekuće budžetske rezerve opredeljeno je još milion dinara za sufinansiranje projekata u oblasti informisanja, tako da je ove godine za medijske projekte iz budžeta izdvojeno 11 miliona dinara. 

Komisija

  

Tročlanu Komisiju za izbor projekata iz oblasti javnog informisanja, koji će biti sufinansirani iz budžeta Valjeva, činili su: Violeta Jovanov Peštanac, na predlog UEM KOMNET, Aleksandar Simić, na predlog Udruženja ARTS i Vladan Stefanović, samostalna prijava.

 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 10 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara