Otvaranje vrtića Bambi (foto: Kolubarske.rs)
Otvaranje vrtića Bambi (foto: Kolubarske.rs)
31.05.2024, 14:31

Otvoren vrtić "Bambi", izgradnju finansirala vojska SAD

č: | fb:

Otvaranju vrtića "Bambi" u Naselju Kolubara 2, izgrađenog uz pomoć vojske SAD, koji će moći da primi do 220 dece, prisustvovali su otpravnik poslova Ambasade SAD, Džon Ginkel i brigadni general Kris A. Mekini.

 

Izgradnja vrtića je finasirana kroz Program humanitarne podrške Evropske komande Sjedinjenih Američkih Država – EUCOM, koji je uložio 1,1 milion američkih dolara u izgradnju vrtića, što predstavlja najveći takav projekat u Srbiji do sada i značajno ulaganje koje će deci Valjeva omogućiti ključan početak obrazovanja.

Kris A. Mekini

Kris A. Mekini (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Na ovaj način otvorili smo sjajne mogućnosti, imamo dodatni prostor za 220 mališana, 1.200 kvadratnih metara novog prostora, sigurnog i bezbednog okruženja u kome će moći da se druže, uče i postanu budući lideri Srbije. Bila nam je velika čast da smo mogli da pomognemo u ovom projektu, kao jedna od najvažnijih i najlepših humanitarnih vidova pomoći i doprinosa američke vlade. Preko million dolara je uloženo u ovaj projekat, a od 2008. godine 18 miliona dolara smo uložili u razne humanitarne projekte u Srbiji. Značaj ovog projekta je to što na ovaj način pomažemo da zajednica raste, ovo je od velikog značaja za roditelje koji će sada biti bezbrižni jer će moći oboje da rade, ostavljajući svoju decu u bezbednom i sigurnom okruženju, to je veliki benefit", rekao je Kris A. Mekini.

Mališani i gosti u novom vrtiću

Mališani i gosti u novom vrtiću (Foto: Kolubarske.rs)

 

Milan Radović, direktor Predškolske ustanove "Milica Nožica" zahvalio se Kancelariji za odbranu SAD, koja je izdvojila sredstva. Prema njegovim rečima u naredom periodu biće završen tehnički prijem objekta, sledi verifikacija Ministarstva prosvete - postupak utvrđivanja ispunjenosti propisanih uslova, i opremanje novog vrtića. Radović se nada da će Ministarstvo prosvete finansijski pomoći opremanje vrtića "Bambi" koji će, kako je najavljeno, mališane primiti do kraja godine.

Vrtić Bambi

Vrtić Bambi (Foto: Kolubarske.rs)

 

Direktor Predškolske ustanove je naglasio da je Valjevo, završetkom ovog objekta u Naselju Kolubara 2, ove godine dobilo tri nova vrtića u koje će biti upisan rekordan broj dece.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 16 sati 52 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara