Glasanje (foto: Kolubarske.rs)
Glasanje (foto: Kolubarske.rs)
02.06.2024, 09:06

Izlaznost u Valjevu do 10 časova 9,5 posto

č: | fb:

U Valjevu je do 10 časova na glasanje izašlo 9,5 posto građana upisanih u birački spisak, pokazuju podaci Gradske izborne komisije (GIK) na osnovu rezultata sa šest biračkih mesta, koje je odredio Republički zavod za statistiku, kao reprezentativan uzorak za Valjevo. 

 

Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije Mladena Simovića sva biračka mesta otvorena su na vreme i nije bilo prijavljenih nepravilnosti.

 

Na 103 biračka mesta za 51 odbornika Skupštine grada Valjeva pravo glasa ima 74.878 građana upisanih u birački spisak.

 

Građani mogu da glasaju za šest izbornih lista. Pod rednim brojem jedan je lista "Aleksandar Vučuć – Valjevo sutra", druga je "Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović", treća je lista "Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može", četvrta je lista je "Ekologija, zeleno Valjevo – Stil života", peta je "Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo – za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović" i pod rednim brojem šest je lista "Kasnimo – Narodna stranka – Mirjana Jugović, Srpski pokret Dveri – Stanko Ranković".

 

Biračka mesta se zvanično zatvaraju u 20 časova, ali prema pravilniku svi oni koji se u tom trenutku zateknu u ili ispred biračkog mesta imaju pravo da glasaju i treba im se omogućiti da glasaju.

Aktuelno

Jalovište rudnika Stolice (foto: https://www.ekologija.gov.rs/)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 9 sati 15 minuta

Jalovište rudnika "Stolice" - ekološka katastrofa

U oštećenom jalovištu "Stolice" se nalazi više stotina hiljada metara kubnih jalovine, opasnog rudarskog otpada sa značajnim koncentracijama arsena, antimona, olova, a izlivenom jalovinom je...  · 5 komentara

Škola plivanja (foto: www.valjevo.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 15 minuta

Završena školica plivanja za valjevske prvake

Prvaci iz valjevskih osnovnih škola, njih 180 su naučili ovog leta da plivaju, na bazenima u Sportsko rekreativnom centru Petnica. Ovaj program je finansirao Grad Valjevo, u okviru Lokalnog...