Glasanje (foto: Kolubarske.rs)
Glasanje (foto: Kolubarske.rs)
02.06.2024, 17:36

Lokalni izbori 2024

č: | fb:

Lista "Aleksandar Vučuć", koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, osvojila je "čistu i ubedljivu pobedu" u svim gradovima i opštinama u Srbiji, osim u četiri opštine u Vojvodini, saopštio je večeras na konferenciji za novinare u Beogradu predsednik SNS Miloš Vučević.

 

Na lokalnim izborima u Valjevu glasalo je 50,1 posto građana upisanih u birački spisak, pokazuju podaci Izbornog štaba Srpske napredne stranke. To je značajno manja izlaznost nego u decembru prošle godine kada je na birališta izašlo 62,1 posto upisanih birača.

 

Gradska izborna komisija (GIK) je saopštila da je u 18 časova izlaznost bila 41,34 posto na osnovu rezultata sa šest biračkih mesta, koje je odredio Republički zavod za statistiku, kao reprezentativan uzorak za Valjevo. Predsednik Gradske izborne komisije Mladen Simović je ranije danas rekao da se GIK neće oglašavati nakon što saopšti izlaznost u 18 časova, a prve preliminarne rezultate lokalnih izbora u Valjevu saopštiće u ponedeljak, 3.juna posle 10 časova.

 

Na teritoriji grada Valjeva u birački spisak upisano je 74.878 punoletnih građana, koji su glasali na 103 biračka mesta.

 

Kolubarske.rs će tokom večeri objaviti nezvanične rezultate iz izbornih štabova ovdašnjih partija. To neće biti reprezentativan uzorak, nego rezultati koji će stizati sa 103 biračka mesta. 

 

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 35 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara