Glasanje (foto: Kolubarske.rs)
Glasanje (foto: Kolubarske.rs)
02.06.2024, 17:36

Lokalni izbori 2024

č: | fb:

Lista "Aleksandar Vučuć", koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, osvojila je "čistu i ubedljivu pobedu" u svim gradovima i opštinama u Srbiji, osim u četiri opštine u Vojvodini, saopštio je večeras na konferenciji za novinare u Beogradu predsednik SNS Miloš Vučević.

 

Na lokalnim izborima u Valjevu glasalo je 50,1 posto građana upisanih u birački spisak, pokazuju podaci Izbornog štaba Srpske napredne stranke. To je značajno manja izlaznost nego u decembru prošle godine kada je na birališta izašlo 62,1 posto upisanih birača.

 

Gradska izborna komisija (GIK) je saopštila da je u 18 časova izlaznost bila 41,34 posto na osnovu rezultata sa šest biračkih mesta, koje je odredio Republički zavod za statistiku, kao reprezentativan uzorak za Valjevo. Predsednik Gradske izborne komisije Mladen Simović je ranije danas rekao da se GIK neće oglašavati nakon što saopšti izlaznost u 18 časova, a prve preliminarne rezultate lokalnih izbora u Valjevu saopštiće u ponedeljak, 3.juna posle 10 časova.

 

Na teritoriji grada Valjeva u birački spisak upisano je 74.878 punoletnih građana, koji su glasali na 103 biračka mesta.

 

Kolubarske.rs će tokom večeri objaviti nezvanične rezultate iz izbornih štabova ovdašnjih partija. To neće biti reprezentativan uzorak, nego rezultati koji će stizati sa 103 biračka mesta. 

 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 16 sati 50 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara