Vrtić Mali princ (foto: Kolubarske.rs)
Vrtić Mali princ (foto: Kolubarske.rs)
06.06.2024, 06:51

Vrtići poskupeli, roditelji plaćaju po starim cenama

č: | fb:

Od 1. juna ove godine povećan je iznos ekonomske cene dnevnog boravka i predškolskog programa u vrtićima Predškolske ustanove "Milica Nožica" u Valjevu, dok će roditelji plaćati po starim cenama.

 

U Rešenju o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica", koje je objavljeno u Službenom glasniku grada Valjeva, navdeno je da ekonomska cena za celodnevni boravak dece iznosi 43.204 dinara, a celodnevni pripremni predškolski program košta 41.119 dinara. Pre ovog povcećanja ekonomska cena iznosia je 28.000 dinara i za dnevni boravak i za predškolski program.

 

Navedeno poskupljenje je usledilo posle črtiri godine, poslednja korekcija ekonomske cene dnevnog boravka i predškolskog programa u valjevskim vrtićima bila je u februaru 2020. godine, kada je sa 26.200 povećana na 28.000 dinara.

 

Povoljna okolnost je to što će roditelji plaćati isto kao i do sada - celodnevni boravak 5.617 dinara ili 13 posto učešća, do sada je to bilo 20 posto, a celodnevni pripremni predškolski program 2.981 dinar ili 7,25 posto učešća.

 

Prema ranijoj odluci grada Valjeva, svako treće, četvrto, peto… dete u porodicama u Valjevu, deca korisnici novčane socijalne pomoći..., ostvaruju pravo na besplatan boravk u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica".

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 1 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara