Veštačka stena (foto: Kolubarske.rs)
Veštačka stena (foto: Kolubarske.rs)
14.06.2024, 06:58

U Parku Pećina umesto veštačke stene novo dečje igralište

č: | fb:

U Parku Pećina, u delu gde se nalazi bolder ili veštačka stena, biće izgrađeno novo dečje igralište vredno oko 12,3 miliona dinara sa PDV-om. Izgradnju tog igrališta sa 7,5 miliona dinara finansira Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, dok će Grad obezbediti ostatak novca.

 

"Realizacijom ovog projekta, planirano je postavljenje modernog i dizajniranog multifunkcionalnog igrališta, koje je pre svega izdržljivo i sigurno, sastavljeno od raznih zabavnih elemenata. Oprema igrališta stvara prirodno okruženje koje podstiče decu da se upoznaju sa prirodnim materijalima i strukturama. Shodno tome, Grad je  odlučio da postavi moderno i bezbedno igralište, kako bi najmlađi i njihovi roditelji, više vremena provodili napolju i u igri", objavljeno je krajem marta na sajtu "Lepa reč Valjeva" uz vest da je gradonačelnik Lazar Gojković sa ministarkom Darijom Kisić potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za izgradnju multifunkcionalnog igrališta za decu u Parku Pećina.

 

Nove sprave

Nove sprave

Prema tehničkom opisu sprava, novo dečje igralište imaće četiri kule, dva spiralna tuba tobogana, četiri ravna tuba tobogana, dva ravna tobogana, jedan ravni dupli tobogan, cev za provlačenje, četiri krova, jedno stepenište, dve penjalice sa diskovima.

 

Iz Parka Pećina biće uklonjena bolder ili veštačka stena koja će biti preseljena u "avantura park" na Divčibarama. Veštačka stena je postavljena 2016. godine, a novac, oko četiri miliona dinara, za uređenje tog dela Parka Pećina obezbedilo je Ministarstvo turizma.

Veštačka stena

Veštačka stena (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na javnu nabavku Izgradnja novog dečjeg igrališta u Parku Pećina, pristigla je samo jedna zajednička ponuda i to tri firme iz Valjeva - "Va gradnja 2007", "Trgometaling elsport-import", SZR "Toške" i "Džungla 035" iz Jagodine.

 

Prema ugovoru radovi će biti završeni u roku od 30 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 27 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara