Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
18.06.2024, 09:33

Lazar Lazarević na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije

č: | fb:

Đak generacije Valjevske gimnazije Lazar Lazarević učestvovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, čime je zaokružio niz svojih takmičarskih uspeha tokom školovanja u ovoj valjevskoj srednjoj školi.

 

Lazar, maturant IV-1 i ovogodišnji nosilac priznanja đak generacije Valjevske gimnazije, nakon prošlogodišnjeg uspeha na državnom takmičenju iz hemije, ove godine je bio član reprezentacije Srbije na 58. Mendeljejevskoj hemijskoj olimpijadi koja je u aprilu održana u Kini.

 

Sada je ostvario novi veliki uspeh, plasiravši se na Međunarodnu hemijsku olimpijadu koja će od 21. do 30 jula biti održana u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 14 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara