Katarina Petrović (foto: Đorđe Đoković)
Katarina Petrović (foto: Đorđe Đoković)
18.06.2024, 06:56

Ukinuta oslobađajuća presuda policajki Katarini Petrović, sledi novo suđenje

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u Valjevu kojom je policajka Katarina Petrović oslobođena krivice za odavanje tajnih podataka u vezi sa istragom koja je vođena protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika republike Aleksandra Vučića, a koji je svojim skupocenim "mercedes meklarenom" izazvao saobraćajnu nesreću u Užičkoj ulici na Dedinju i povredio dve žene, piše Nova.rs.

 

Petrovićeva je podsetimo, dostavila javnosti zvaničnu informaciju da je predsednikov kum u trenutku udesa bio pod dejstvom alkohola i kokaina, nakon čega je pritvorena, suspendovana i optužena za odavanje tajnih podataka.

 

Kako saznaje Nova.rs, Apelacioni sud je uvažio žalbu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu i ukinuo presudu "zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka" kao i zbog toga što je "izreka presude nerazumnjiva i protivrečna razlozima datim u obrazloženju presude".

 

Sud je takođe naveo da zbog svega toga "nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude", a potom je naložio Višem sudu u Valjevu da se suđenje Petrovićevoj ponovi, prenosi Nova.rs.

 

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara