Konferencija za novinare Svanuće (foto: Kolubarske.rs)
Konferencija za novinare Svanuće (foto: Kolubarske.rs)
19.06.2024, 09:41

"Svanuće" u jednoj odborničkoj grupi u Skupštini grada

č: | fb:

Opoziciona koalicija "Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može" nastavlja jedinstveno delovanje te će u novom sazivu Skupštine grada imati jednu odborničku grupu, rečeno je na konferencij za novonare ove koalicije koju čini šest stranaka i pokreta.

 

Nosilac liste "Svanuće-Ujedinjeno Valjevo može" Ivan Manić, kandidat za gradonačelnika, se zahvalio svim građanima Valjeva koji su glasali na lokalnim izborima 2. juna, naročito onima koji su svoje poverenje poklonili njihovoj koaliciji, koja je osvojila 12.436 glasova ili 32,8 posto glasova izašlih na izbore, što je "jedan od najboljih rezultata neke opozicione koalicije u Srbiji".

 

"Svaki glas koji smo dobili na izborima smatramo jednom vrstom zajma koji su nam dali građani i koji ćemo vraćati tokom trajanja našeg mandata. Vaše poverenje je velika obaveza i nešto što ćemo umeti da uzvratimo u danima i mesecima i godinama koji dolaze. Zahvaljujući vašim glasovima, 17 odbornika naše koalicije, odnosno jedna trećina od 51 odbornika u Skupštini grada, biće vaši predstavnici u lokalnom parlamentu", rekao je Ivan Manić.

 

Konferencija za novinare Svanuće

Konferencija za novinare Svanuće (Foto: Kolubarske.rs)

"Kao što smo obećali na prvoj konferenciji za novinare 19. marta, naša koalicija nastavlja zajednički život i posle izbora. Naši odbornici će biti deo jedinstvene odborničke grupe koja će imati naziv 'Svanuće - Demokratska stranka, Lokalni front Valjevo – Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije, Nova Demokratska stranka Srbije, Novo lice Srbije i Stranka slobode i pravde'. Ovim pokazujemo da smo odlučni da nastavimo sa idejom da našem gradu donesemo preko potrebno svanuće. To je i naša obaveza prema građanima koju smo preuzeli kandidujući se kao koalicija. Bićemo izuzetno posvećena i snažna opozicija vlasti SNS i njenih koalicionih partnera", poručio je Nemanja Jakovljević iz Demokratske stranke.

 

Konferencija za novinare Svanuće

Konferencija za novinare Svanuće (Foto: Kolubarske.rs)

Marko Nikolić iz Nove Demokratske stranke Srbije je rekao da je dogovorno da prvi šef odborničke grupe "Svanuće" bude Željko Trifunović iz LF-ZLF, kao neko ko ima iskustvo u radu kao odbornik.

 

"Poštujući princip ravnopravnosti, dogovoren je i princip rotacije predstavnika svih šest stranaka na mestu šefa odborničke grupe, pa će po jedan predstavnik svake od članica koalicije biti šef odborničke grupe u mandatu od šest meseci, a njegov zamenik, na isti način, biće predstavnik druge stranke. Tako pokazujemo demokratsku prirodu naše koalicije. Želimo da zajednički delimo odgovornost za funkcionisanje naše koalicije. Pored toga, naša koalicija nastavlja da funkcioniše kao i do sada, imaće svoje timove i tela koja su već nastavila da rade. Važno je to što imamo trećinu odbornika u lokalnom parlamentu, tako da zahvaljujući tome možemo da zakazujemo i vanredne sednice Skupštine i to ćemo koristiti za pokretanje pitanja za rešavanje problema svih naših sugrađana", rekao je Marko Nikolić.

 

Anja Ristović iz Stranke slobode i pravde je poručila da će koalicija "Svanuće" nastaviti direktnu komunikaciju sa građanima koju su započeli u predizbornoj kampanji kao u gradu, tako i u selima.

 

"Želimo da budemo na usluzi našim sugrađankama i sugrađanima, i da im pomognemo u rešavanju njihovih muka i problema. Naša poruka za vladajuću koaliciju u Valjevu je – Svanuće",  kazala je Anja Ristović.

 

Na konferenciji za novinare pročitana su imena 17 odbornika koalicije, koji dolaze iz redova Demokratske stranke (DS), Lokalnog fronta Valjevo-Zeleno levi front (LF-ZLF), Narodnog pokreta Srbije (NPS), Nove Demokratske stranke Srbije (NDSS), Novog lica Srbije (NLS) i Stranke slobode i pravde (SSP).

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 8 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara